Nad naše kraje prihaja polarni zrak

V petek in soboto bi naj s severa Slovenijo zajel polarni zrak z jutranjimi temperaturami okoli minus deset stopinj Celzija

Prlekija-on.net, torek, 3. januar 2017 ob 11:257
Hladno bo

Hladno bo

Vremenoslovci te dni napovedujejo, da se ob koncu tedna, v petek in soboto, temperature najverjetneje ne bodo povzpele nad ničlo. Večje količine snega pa za zdaj niso napovedane.

V sredo zjutraj se bo od severa zmerno pooblačilo, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Čez dan bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno in povečini suho, drugod pa večinoma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, najvišje dnevne pa od 2 do 7 stopinj C. Za sredo je izdan tudi rumeni alarm zaradi nizkih temperatur.

V četrtek in petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnih krajih. Pihal bo okrepljen severni veter. Hladno bo, v petek bodo dnevne temperature marsikje v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem. Kot še pojasnjujejo vremenoslovci, ta konec tedna lahko govorimo o polarnem zraku, saj bo severni zračni tok prihajal k nam od severa Skandinavije navzdol.

Po napovedih vremenoslovcev bodo temperature od nedelje postopno nekoliko višje. Večjih količin snega ni na vidiku.

V spodnji simulaciji si lahko ogledate, kako bi naj naše kraje zajel hladen zrak iz Sibirije.



Več v Narava