Tudi vas Lutverci je obiskal dedek Mraz

Tretjemu dobremu možu decembra bo treba še pisati

Filip Matko Ficko, sobota, 7. januar 2017 ob 10:07
Dedek Mraz v Lutvercih

Dedek Mraz v Lutvercih

V Prostovoljnem gasilskem društvu Lutverci so že četrto leto pripravili obdaritev otrok vasi Lutverci in Plitvica s prihodom dedka Mraza. Ob slovesu leta 2015 je dedek Mraz obljubil, da če mu bodo otroci pravočasno pisali, jih bo obiskal tudi pred koncem leta 2016. In res je tako bilo. Dedku Mrazu so poslali povabilo in rade volje je prišel v gasilski dom PGD Lutverci v četrtek, 29. decembra 2016. Tam so ga pričakali otroci, od najmlajših pa vse tja do 12. leta starosti, s svojimi starši in starimi starši. Za obdaritev se je zbralo kar 56 otrok. Kot nam je zaupala organizatorka Zdenka Šuman, veliko število udeleženih otrok na prireditvi potrjuje, da je v minulih letih bilo opravljeno dobro delo.

Otroci so najprej prisluhnili igrici Žogica nogica, ki so jo izvedli vaščani sosednje vasi Lomanoše. Ob koncu igrice je napetost kar rasla, saj je v dvorano vstopil dedek Mraz. Tisti najbolj pogumni so dedku Mrazu zapeli, deklamirali pesmico in zaigrali. Nato je dedek Mraz razdelil darila. Vsak otrok se je tudi fotografiral z dedkom Mrazom, kajti organizatorji so poskrbeli še za spominske fotografije. Z zadovoljnim nasmeškom so otroci zapuščali naš gasilski dom.

In kaj še pravi Zdenka Šuman: »Tudi letos smo se obrnili na domače obrtnike in društva v vasi, ki so nam s finančnimi prispevki omogočili, da smo lahko darilne vrečke napolnili z lepimi in bogatimi izdelki. Donatorji so bili: KORK Lutverci-Plitvica, Vaški odbor, COLORLINE gradbeništvo in storitve, ANGELA VRBNJAK s.p., STILBO Podgrad d.o.o., TERŠEK IDA s.p., ANDREJ KRANJEC s.p., DANTI BAR Petra Vršič Fras s.p., Prostovoljno gasilsko društvo Lutverci, in seveda tudi prispevek staršev. Vsem skupaj iskrena hvala še enkrat! Obenem velja zahvala tudi vsem pridnim sodelavcem, ki so kakorkoli priskočili na pomoč pri pripravi dogodka. Menim, da bo potrebno tudi naslednje leto pisati dedku Mrazu, da nas pride obiskat.«

Foto: Monika Štrakl


Več v Najmlajši