Nadaljuje se ligaško državno prvenstvo

Sobočani pomagajo sosedom iz Puconcev?

Prlekija-on.net, četrtek, 12. januar 2017 ob 17:11
Medtem ko so v 1. krogu nadaljevanje bile proste, bodo vodilne Korošice tokrat zanesljivo slavile v Jesenicah

Medtem ko so v 1. krogu nadaljevanje bile proste, bodo vodilne Korošice tokrat zanesljivo slavile v Jesenicah

Ta konec tedna se bo nadaljevalo tekmovanje v obeh prvih namiznoteniških ligah, kjer bo na sporedu kar nekaj zanimivih dvobojev, kajti vse ekipe se zavedajo, da vse do konca ligaškega dela tekmovanja, šteje vsaka točka in niz. V 1. moški ligi, kjer izrazitega derbija praktično ni, bo še posebej zanimivo v Murski Soboti, kjer gostuje aktualna prvakinja in vodila ekipa na lestvici, Krka. In čeprav so Dolenjci v naši ligi vedno in povsod favoriti, bo tako tudi v prekmurski prestolnici, a bodo tudi Sobočani skušali osvojiti kakšno točko. Sosedje iz Puconcev bi gotovo bili najbolj veseli, če bi varovanci soboškega trenerja Mirana Močana presenetili ekipo Krke, a se to gotovo ne bo zgodilo. Že pred tekmo Krka vodi 3:0, kajti Uroš Slatinšek bo skoraj zanesljivo premagal vse tri domače igralce, ob tem tudi mlajši del ekipe, Peter Hribar, Tilen Cvetko in Tilen Novak bodo skupno zanesljivo osvojili najmanj dve točki.

Tudi omenjena Kema tokrat gostuje, in sicer na ljubljanskem Kodeljevem, kjer ne bi smelo biti težav. Vse razen suverene zmage varovancev trenerja Štefana Kovača, bi bilo veliko presenečanje. Enako velja tudi za nekdanji veliki derbi, med ŽNTK Maribor in Olimpijo. Ljubljančani so namreč trenutno zelo slabi, da bi se lahko enakovredno upiralo Štajercem, ki morajo v boju za 3. mesto pred play offom premagovati vse ekipe iz spodnjega dela lestvice. Na 3. mesto naskakujejo tudi igralci Fužinarja Interdiskonta, ki so pred tednom dni slavili prav v Mariboru. Tokrat Korošci gostijo skromno ekipo Ilirije in tudi tukaj zmagovalec ni vprašljiv. Nekoliko bolj dramatično bi lahko bili v Mengšu, kjer izkušni domači igralci gostijo odlično mlado ekipo iz Izole. Res je sicer, da gostitelji lahko osvojijo kakšno točko, a zmaga bo skorajda zanesljivo šla na Obalo.

Prvič v letu 2017 bodo nastopile tudi aktualne državne prvakinje z Mute, ki so v 1. krogu bile proste. Sestri, Zala in Nika Veronik ter Vesna Rojko tokrat gostujejo pri skromnih Jeseničankah, ki še nimajo niti ene same točke, tako lahko pričakujemo gladko zmago Korošic. Tudi Izolanke, ki bodo zanesljivo igrale v finalu play offa, tokrat gostujejo, a na primorskem derbiju v Vrtojbi, ne bi smelo biti težav. Res je sicer, da tudi kompletno postavo Letrike ne gre podcenjevati, a vseeno gostje iz Izole imajo boljšo ekipo. Nekoliko bolj negotovo in dramatično bi lahko bilo na Ptuju, kjer gostiteljice niso brez možnosti proti sicer favoriziranimi igralkami Vesne. Založanke so namreč ranljive in če ne bodo nastopile kompletne, bi lahko zmaga ostala celo doma. Tudi na Kodeljevem bo zmaga zanesljivo ostala doma, kajti ekipa Kajuh Slovana je vseeno nekoliko stabilnejša kot gostje iz Puconcev.

Pari 11. kroga v I. SNTL, moški (sobota, 14.1. ob 17,00): Sobota – Krka, Kajuh Slovan – Kema Puconci, ŽNTK Maribor – Olimpija, Fužinar Interdiskont – Ilirija, Mengeš – Arrigoni Izola.

Pari 11. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 14.1. ob 17,00): Jesenice – Muta, Letrika – Arrigoni Izola, Ptuj – Vesna Zalog, Kajuh Slovan – Kema Puconcih, prosta je ekipa Logatca.


Več v Šport