Odigran 11. krog ligaškega DP

Težave Krke in Keme, poraz Arrigonija

Prlekija-on.net, torek, 17. januar 2017 ob 19:46
Andraž Avbelj je z odločilno zmago proti mlademu Novelu poskrbel za presenetljivo zmago Mengša nad Izolčani

Andraž Avbelj je z odločilno zmago proti mlademu Novelu poskrbel za presenetljivo zmago Mengša nad Izolčani

Minuli konec tedna, ko je sneg dodobra pobelil celo državo, se je nadaljevalo tekmovanje v obeh prvih namiznoteniških ligah, kjer je na sporedu bilo kar nekaj zanimivih in dramatičnih dvobojev. V 1. SNTL za moške smo spremljali tri izredno zanimive obračune, kjer so se nesporni favoriti za finale play offa iz Novega mesta in Puconcev zelo namučili v boju za novi dve točki, po drugi strani pa so igralci Arrigonija po tesnem in nepričakovanem porazu oddaljili od končnice. Po pričakovanju je zelo dramatično bilo v Murski Soboti, kjer so gostitelji dobro utrudili  aktualne državne prvake in vodilno moštvo na lestvici iz Novega mesta. Gostje so namreč nastopili brez najboljšega igralca domačega prvenstva Uroša Slatinška. Po drugi strani je domači soboški igralec Tomaž Roudi dobil vse tri obračune, na njegovo žalost pa Anton Ropoša in Damjan Zelko nista uspela dodati svojega deleža za največje presenečenje v sezoni. Zelko je sicer bil dvakrat na pragu zmage proti Cvetku in Novaku, a so Tilen Novak, Peter Hribar in Tilen Cvetko vseeno ostali zbrani in prišli do zmage.

Podobno kot igralci Krke so se namučili tudi Pucončan, ki so naleteli na razigrane igralce Kajuh Slovana. Kar nekaj časa je dišalo na presenečenje, a so gostitelji na koncu vseeno morali priznati premoč. Za zmago gostov je bil najbolj zaslužen Dominik Škraban, ki je zabeležil tri zmage, najbolj pa je razočaral prvi igralec Keme Bojan Ropoša, saj je izgubil proti Andražu Novaku ter Denisu Pintarju. Daleč najbolj napeto je bilo v Mengšu, kjer so domačini s tesno zmago vsaj teoretično ujeli zadnji vlak v boju za končnico prvenstva, Primorcem pa močno zagrenili življenje. Pri gostih je trojček zmag zabeležil mladi Erik Paulin, še eno pa je dodal Michele Vigini. Izolčane bo bolelo predvsem dejstvo, da sta po vodstvu s 4:3 mlada Vigini in Novel 8. in 9. tekmo proti Orešniku in Avblju izgubila na 8. oz. 9. točki petega niza. V tem krogu sta najlažje delo imeli ekipi iz Maribora in Raven na Koroškem, ki sta se usidrali na 4. oziroma 3. mesto. Korošci in Štajerci so namreč proti ljubljanskima ekipama z začelja lestvice, dosegli maksimalni 5:0 zmagi.

V I. ženski ligi so prvič v letu 2017 nastopile tudi aktualne državne prvakinje z Mute, ki so v 1. krogu bile proste. Ker pa so Korošice na Gorenjskem nastopile brez sester Zale in Nike Veronik, so igralke Jesenic uspele osvojiti dve točki, in sicer proti Tini Cafuta, po drugi strani pa sta Vesna Rojko in Živa Staniša bili nepremagljivi za skromne Jeseničanke. Podobno kot igralke Mute, bodo tudi Izolčanke zanesljivo igrale v finalu play offa, saj trdno držijo 2. mesto na lestvici. Tokrat so igralke Arrigonija gostovale na primorskem derbiju v Vrtojbi. In čeprav je bilo za pričakovati, da bodo tudi igralke domače Letrike osvojile kakšno točko se to še zdaleč ni zgodilo, kajti Lea Paulin, Urška Čokelj, Jana Ludvik in Katrina Lidya Sterchi so gostiteljicam prepustile en sam niz, kar dovolj potrjuje razliko v kakovosti. Bistveno bolj negotovo in dramatično je bilo na Ptuju, kjer so gostiteljice skorajda presenetile favorizirane igralke Vesne. Če bi ptujska ekipa nastopila z Bezjakovo bi zmaga bržkone ostala doma, tako pa so Založanke po hude boju na koncu slavile s tesnih 5:4. Tudi na Kodeljevem, kjer je zmaga pričakovano ostala doma, je bilo kar razburljivo, a gostujoči trener Mirko Unger, ni imel razpoložene igralke, ki bi pomagala Staši Matis, katere je premagala vse tri domače igralke. Tako je zmaga zasluženo pripadla Kajuh Slovanu.

Rezultati 11. kroga v I. SNTL, moški:
Sobota – Krka 3:5 (Zelko – Cvetko 2:3, Roudi – Hribar 3:0, Ropoša – Novak 0:3, Roudi – Cvetko 3:2, Zelko – Novak 2:3, Ropoša – Hribar 0:3, Roudi – Novak 3:0  Ropoša – Cvetko 0:3).

Kajuh Slovan – Kema Puconci 3:5 (Peperko – Škraban 0:3, Novak – Norčič 3:0, Pintar – Ropoša 3:2, Novak – Škraban 1:3, Peperko – Ropoša 0:3, Pintar – Norčič 0:3, Novak – Ropoša 3:1, Pintar – Škraban 2:3).

ŽNTK Maribor – Olimpija 5:0 (Črepnjak – Šišič 3:0, Piljak – Žibert 3:0, Slodej – Filipovič 3:0, Piljak – Šišič 3:0, Črepnjak – Filipovič 3:0)

Fužinar Interdiskont – Ilirija 5:0 (Horvat – Tvrtkovič 3:0, Petrovčič – Oštir Mičič 3:0, Jamšek – Šarlah 3:0, Petrovčič – Tvrtkovič 3:2, Horvat – Šarlah 3:0).

Mengeš – Arrigoni Izola 5:4 (Avbelj – Vigini 1:3, Jazbič – Novel 3:1, Orešnik – Paulin 1:3, Jazbič – Vinigi 3:0, Avbelj – Paulin 1:3, Orešnik – Novel 3:1, Jazbič – Paulin 1:3, Orešnik – Vigini 3:2, Avbelj – Novel 3:2).

Vrstni red: 1. Krka 22, 2. Kema Puconci 20, 3. Fužinar Interdiskont 16, 4. ŽNTK Maribor 14, 5. Arrigoni Izola 12, 6. Mengeš 10, 7. Sobota 10, 8. Kajuh Slovan 4, 9. Ilirija 2, 10. Olimpija 0.

Rezultati 11. kroga v I. SNTL, ženske:
Jesenice – Muta 2:5, (Smolej – Staniša 2:3, Krmelj – Cafuta 3:0, Bolte – Rojko 0:3, Jančič – Staniša 0:3, Smolej – Rojko 0:3, Bolte – Cafuta 3:0, Jančič – Rojko 1:3).

Letrika – Arrigoni Izola 0:5 (Mozetič – Čokelj 1:3, Mavri – Ludvik 0:3, Pavlin – Paulin 0:3, Mavri – Sterchi 0:3, Mozetič – Paulin 0:3).

Ptuj – Vesna Zalog 4:5 (Komovec – Supanič 0:3, Krajnc – Trelec 3:2, Butkovska Tomanič – Zera 0:3, Krajnc – Supanič 3:0, Komovec – Zera 0:3, Butkovska Tomanič – Trelec 1:3, Krajnc – Zera 3:2, Butkovska Tomanič – Steinman 3:0, Komovec – Trelec 1:3).

Kajuh Slovan – Kema Puconcih 5:3 (Benčina – Harkai 3:1, Opeka – Vugrinčič 3:1, Novak – Matis 2:3, Opeka – Kovačec 3:0, Benčina – Matis 0:3, Novak – Vogrinčič 3:2, Opeka . Matis 2:3, Novak – Kovačec 3:1).

Prosta je bila ekipa Logatca.

Vrstni red: 1. Muta 18, 2. Arrigoni Izola 18, 3. Vesna Zalog 12, 4. Logatec 10, 5. Kajuh Slovan 10, 6. Letrika 10, 7. Kema Puconci 6, 8. Ptuj 4, 9. Jesenice 0.


Več v Šport