V prtljagi Maročana odkrili 20 kilogramov hašiša

Državljan Maroka je na avtobusu s slovaškimi registrskimi oznakami, ki je vozil na redni liniji Benetke-Dunaj, potoval z neveljavnimi dokumenti

Prlekija-on.net, sreda, 18. januar 2017 ob 14:381
Zasežen hašiš

Zasežen hašiš

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so v ponedeljek, 16. januarja ponoči, med kontrolo potnikov na avtobusu v Šentilju, v prtljagi 36-letnega Maročana odkrili nekaj manj kot 20 kilogramov prepovedane droge konoplje (smole) oz. hašiša.

Podrobneje je odkritje policistov v izjavi za medije predstavil Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor:

Kot je povedal, so policisti PPIU Maribor prepovedano drogo našli med ponedeljkovo kontrolo potnikov avtobusa s slovaškimi registrskimi oznakami, ki je vozil na redni liniji Benetke-Dunaj. Državljan Maroka je potoval z neveljavnimi dokumenti, policisti pa so v nadaljevanju postopka v njegovi osebni prtljagi našli in zasegli osem zavojev s snovjo, za katero so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da gre za konopljino smolo (hašiš).

Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je 36-letnik izvršil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. člen Kazenskega zakonika), so mu policisti odvzeli prostost. Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti PU Maribor, ki so z analizo zaseženih zavojev ugotovili, da je v njih skoraj 20 kg konoplje (smole), bolj poznane kot hašiš.

Glede na trenutne cene na črnem trgu bi lahko moški s prodajo droge v Sloveniji pridobil okoli 400.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v ostalih državah Evropske unije pa še bistveno več.

Kriminalisti SKP PU Maribor so v torek, 17. januarja, zoper moškega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Še istega dne je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.


Več v Črna kronika