Na gradu Negova bodo uredili dve razstavni sobi Ivana Krambergerja

Poziv k sodelovanju in k zbiranju informacij, artefaktov oz. razstavnih eksponatov za predstavitev dobrotnika iz Negove, Ivana Krambergerja

Prlekija-on.net, sreda, 18. januar 2017 ob 17:052
Grad Negova in Ivan Kramberger

Grad Negova in Ivan Kramberger

Občina Gornja Radgona je obvestila splošno javnost, da se bosta na gradu Negova urejali dve razstavni sobi, ki bi obelodanili življenje in delo dobrotnika iz Negove, Ivana Krambergerja.

Ivan Kramberger je bil v začetku devetdesetih nedvomno »velika« osebnost v slovenskem medijskem in političnem prostoru, zato vabijo k sodelovanju in k zbiranju informacij, artefaktov oz. razstavnih eksponatov vse, ki lahko kakor koli prispevate k čim bolj verodostojni predstavitvi Ivana Krambergerja.

Informacije lahko posredujete na elektronski naslov zavoda Kultprotur Gornja Radgona info@kultprotur.si oziroma Občine Gornja Radgona tajnistvo.zupana@gor-radgona.si.

Letos mineva 25 let od njegove smrti
Predsedniški kandidat Ivan Kramberger, je bil umorjen 7. junija 1992, ko je njegovo življenje na predvolilnem zborovanju v Jurovskem Dolu v Slovenskih goricah, končala krogla iz lovske puške.

Domnevni storilec je kazen sedaj že davno prestal, a se različne teorije o Krambergerjevi smrti še vedno pojavljajo, motiv umora pa še danes ni zadovoljivo pojasnjen. Največ špekulacij temelji na teorijah zarote o politično motivirani "odstranitvi".

O tej zgodbi ter tudi o njegovih vizionarskih napovedih smo že večkrat pisali. Več si lahko preberete v članku 24 let od smrti »Dobrotnika iz Negove«.


Več v Kultura in izobraževanje