Zadnja priložnost Izolčanov za končnico

Nadaljuje se državno ligaško prvenstvo v namiznoteniški ligi

Prlekija-on.net, četrtek, 19. januar 2017 ob 09:29
Če bi Erik Paulin premagal vse tri Korošce, bi mogoče zmaga v derbiju ostala na Obali

Če bi Erik Paulin premagal vse tri Korošce, bi mogoče zmaga v derbiju ostala na Obali

V ospredju 12. kroga v I. moški namiznoteniški ligi bo gotovo primorsko – koroški spopad v Izoli, kajti gostiteljem le zmaga proti razigranim igralcem Fužinarja Interdiskonta, ohranja nekaj možnosti za uvrstitev v play off. A čeprav primorski mladci Erik Paulin, Michele Vigini in Matija Novel nujno potrebujejo zmago, so v prednosti izkušeni gostje, kjer v izvrstni formi igra nekdanji slovenski reprezentant Mitja Horvat. Tri točke Prekmurca ter še dve točki, bodisi Janeza Petrovčiča bodisi Darka Jamška, bodo dovolj za novo zmago koroške ekipe. Kljub temu pa ne gre podcenjevati niti mladost iz Izole. Na ostalih tekmah tega kroga ne bi smelo biti nobenih dvomov.

Mengeš sicer tudi potrebuje zmago, če želi ostati v igri za končnico, toda v Puconcih je težko osvajati točke, čeprav tudi prvi igralec Keme Bojan Ropoša nikakor ne najde pravo formo. Toda v vsakem primeru bi varovanci prekmurskega trenerja Štefana Kovača morali premagati goste iz Mengša, ki so pred tednom dni presenetili ekipo Arrigonija Izola. Vodilna Krka, najbrž spet v pomlajeni postavi, gotovo ne bo imela nobenih težav proti gostom z ljubljanskega Kodeljevega. Tudi brez Uroša Slatinška in Nevena Karkovića, so mladi Peter Hribar, Tilen Cvetko in Tilen Novak, sposobni premagati vsako slovensko ekipo in ne le Kaju Slovan. Tudi preostali dve ljubljanski ekipi, Ilirija in Olimpija, ne bosta osvojila veliko točk, da o morebitni zmagi niti ne govorimo. Točke bodo iz Prestolnice zanesljivo odšle v Maribor oziroma Mursko Soboto.

Med dekleti bi moral v ospredju biti spopad zaloške Vesne in Logatca. Saj se obe ekipi še vedno bojujeta za play off. Čeprav ne igrajo prepričljivo, zlasti ker zraven ni izkušene Kristine Rahotin, so gostiteljice nekoliko bližje zmagi. Seveda pa ne bo nobeno presenečanje, če bi obe točki šli na Notranjsko, kajti Katja Gutnik, Tjaša Mihevc in Kaja Okorn lahko premagajo tudi še močnejše ekipe kot je trenutno Vesna. Dramatično in negotovo bi lahko bilo tudi v Puconcih, kjer igrata ekipi, kateri znata presenetiti pozitivno in negativno. Nekoliko bližje zmagi bi morale biti gostiteljice, a le če bo njihova prva igralka Staša Matis osvojila vse tri točke. Pomembno pa je tudi v kakšni postavi bodo v Prekmurje odpotovala ekipa z Goriškega. Kot vedno bosta najlažje delo spet imeli vodilni ekipi na lestvici, kajti Muta se ne bi smela preveč utruditi proti gostjam z ljubljanskega Kodeljevega. Nekoliko več težav bodo imele igralke Arrigonila, ki gostijo Ptujčanke, pri katerih lahko Katja Krajnc preseneti kakšno domačo igralko.

Pari 12. kroga v I. SNTL, moški (sobota, 21.1. ob 11,00): Kema Puconci – Mengeš, ob 17,00: Krka – Kajuh Slovan, Arrigoni Izola – Fužinar Interdiskont, Ilirija – ŽNTK Maribor, Olimpija – Sobota.

Pari 12. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 21.1. ob 11,00): Kema Puconci – Letrika, ob 17,00: Muta – Kajuh Slovan, Arrigoni Izola – Ptuj, Vesna Zalog – Logatec, prosta je ekipa Jesenic.

Pari 7. kroga v II. SNTL, moški (sobota, 21.1. ob 10,00): Prebold – Ptuju, Vesna Zalog – Fužinar Interdiskont II, Savinja – Muta, PPK Rakek – Križe, Melamin Kočevje – Logatec, ob 16,00: Savinja – Fužinar Interdiskont II, Vesna Zalog – Muta, Melamin Kočevje – Križe, PPK Rakek – Logatec.


Več v Šport