Marko Bezjak odigral eno najbolj odločilnih vlog za zmago nad Rusi

Bezjak, ki v četrtfinalu pričakuje Nemce, je dejal, da bodo naredili vse, da se prebijejo v polfinale

Prlekija-on.net, nedelja, 22. januar 2017 ob 11:003
Fotografijo po zmagi je na FB delil Jure Dolenec

Fotografijo po zmagi je na FB delil Jure Dolenec

Slovenski rokometaši so na svetovnem prvenstvu v izločilnem boju za četrtfinale, prikazali boljšo igro, kot na zadnji tekmi predtekmovanja, ko so visoko izgubili s Španijo. Tokrat so za napredovanje premagali Rusijo z 32:26.

V četrtfinalu jih čaka zmagovalec obračuna med Nemčijo in Katarjem, kjer so Nemci izraziti favoriti, saj so v svoji skupini dobili vseh pet tekem z razliko v zadetkih +52. Po videnem v predtekmovanju tako v četrtfinalu vsi pričakujejo Nemce, katerih še Slovenija na največjih turnirjih ni nikoli premagala, le enkrat je bilo neodločeno.

Eno najbolj odločilnih vlog za zmago nad Rusi je imel Ormožan Marko Bezjak. Ideolog nemškega Magdeburga je v drugem polčasu, kjer je Slovenija nadigrala Rusijo, sijajno povezal slovensko igro, tudi sam pa v četrtfinalu pričakuje Nemčijo. "Nemci nam ne ležijo, niti sam ne vem, kdaj smo jih nazadnje premagali. Na vsaki tekmi so priložnosti in mi gremo v četrtfinale po zmago. Le zakaj bi se morali zadovoljiti z uvrstitvijo med osem, naredili bomo vse, da se prebijemo v polfinale," je za RTV Slovenija povedal Bezjak.

Nemci se bodo s Katarjem pomerili v nedeljo ob 18. uri, Slovenija pa bo četrtfinalno tekmo z zmagovalcem tega dvoboja odigrala v torek ob 20.45.

Izjave po tekmi z Rusijo si lahko ogledate tukaj.



Več v Šport