Strelsko učinkovitost Veržeja bo pomagal dvigniti Luka Ciglarič

Priprave članske ekipe NK Veržej na spomladanski del sezone v 2. SNL prehajajo v tretji teden, vodstvo pa smo povprašali, kakšne so novosti v klubu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. januar 2017 ob 14:27
Priprave članske ekipe NK Farmtech Veržej na spomladanski del sezone v 2. SNL prehajajo v tretji teden. Zaradi hladnega vremena, ki prevladuje zadnjih štirinajst dni, je bil trener Marko Lešnik primoran spremeniti začrtan program dela. Tako ekipa več časa preživi v telovadnicah v Beltincih in Veržeju, enkrat tedensko pa koristi tudi stezo atletskega stadiona v Murski Soboti. Ostale dneve igralci preživijo na večernih treningih na igrišču z umetno travo.

Pred začetkom prvenstva, ko bo 11. marca v Kranju na sporedu zaostala tekma proti Zarici, je dogovorjeno kar nekaj pripravljalnih tekem (Aha Emmi Bistrica, Koprivnica, Mura, Šampion Maribor B in Tromejnik). Kar se igralskega kadra tiče so klub zapustili Denis Gamilec (išče novi klub), Marko Ilič (Nafta), Alan Hočevar (Izola) ter Sašo Žnidarič (Cven). Zaradi študijskih obveznosti sta proste roke pri iskanju novega kluba dobila mlada perspektivna igralca Nejc Ajlec ter Matej Fišer.  Po daljši odsotnosti zaradi težje poškodbe kolena se vrača Žan Kavaš. Iz podobnega razloga je bil v jesenskem delu prvenstva odsoten Anej Meznarič, preteklo sezono eden najboljših mladincev, ki so igrali v 1. SML.

Poškodbe pa še stalno ni pozdravil odlični strelec Sebastjan Petek, katerega odsotnost se v veržejskem napadu še kako pozna. Bo pa strelsko učinkovitost pomagal dvigniti Luka Ciglarič, ki je v jeseni igral v ljutomerskem tretjeligašu, kjer je dosegel 12 golov ter je v preteklosti že bil član kadetske in mladinske ekipe Veržeja. Po letih igranja v avstrijskih in hrvaških klubih se je treningom priključil tudi nekdanji član mlajših selekcij Denis Žigert. Zaradi odhoda vratarja Mateja Duha si v klubu prizadevajo pridobiti še enega kvalitetnega vratarja. Potekajo pa tudi pogovori z bližnjim prvoligaškim klubom o pomoči z njihove strani.

Cilj ekipe je zagotovitev obstanka v drugoligaškem društvu. S širitvijo 2. SNL na šestnajst klubov bo postala ta liga bolj zanimiva za veržejski klub, saj se bo z vstopom dveh najboljših prekmurskih klubov ter druge mariborske ekipe tudi v Veržeju povečal obisk domačih tekem.


Več v Šport