Pomgrad že četrto leto zapored podprl delovanje Kriznega centra za mlade

Donacija 5.000 evrov bo namenjena pripravi 1.100 toplih obrokov, ki bodo dnevno dostavljeni v Krizni center za mlade, s čimer bo omogočeno celoletno zagotavljanje tople prehrane za otroke v centru

Prlekija-on.net, petek, 27. januar 2017 ob 15:422
Igor Banič je donacijo predal Simoni Neuvirt Bokan

Igor Banič je donacijo predal Simoni Neuvirt Bokan

Družba Pomgrad bo z donacijo 5.000 evrov podprla delovanje Kriznega centra za mlade Murska Sobota, ki ponuja varno zavetje in nasvet vsem otrokom in mladostnikom iz pomurske regije, ki se znajdejo v stiski. Pomgrad je v okviru svojih  družbeno odgovornih aktivnosti donacijo Kriznemu centru letos podelil že četrtič zapovrstjo.

Pomgrad je ob letnem srečanju s svojimi poslovnimi partnerji v gledališču Park v Murski Soboti Kriznemu centru za mlade predal bon v vrednosti 5.000 evrov. Donacija bo namenjena pripravi 1.100 toplih obrokov, ki bodo dnevno dostavljeni v Krizni center za mlade, s čimer bo omogočeno celoletno zagotavljanje tople prehrane za otroke v centru. Pomgrad sicer v okviru svojih družbeno odgovornih aktivnosti podpira različne organizacije in društva, ki skrbijo za dobrobit lokalne skupnosti. Mednje sodi tudi Krizni center za mlade Murska Sobota, ki ga v Pomgradu podpirajo že vrsto let.

Donacijo je predsednik uprave Igor Banič predal vodji Kriznega centra za mlade Simoni Neuvirt Bokan, ki je ob tej priložnosti poudarila: »S tem pomagate ustvarjati lepši vsakdan za otroke, ki lahko tako lepše in kvalitetnejše preživljajo prosti čas in uživajo v stvareh, za katere jih je večina v svojih družinah prikrajšanih

Krizni center za mlade Murska Sobota, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Murska Sobota, je namenjen otrokom in mladostnikom iz družin v stiski v starosti med 6. in 18. letom in tistim mladim, ki imajo težave v odraščanju. Mladim iz pomurske regije ponujajo varno zavetje, nasvete ter priložnost za pogovor. Ob popoldnevih se po šoli v centru zbirajo tudi otroci iz socialno ogroženih družin in družin v stiski, kjer se družijo, imajo kosilo, naredijo domače naloge, dobijo potrebno učno pomoč ali se igrajo. Center otrokom v kriznih situacijah ob iskanju ustreznih rešitev občasno omogoča tudi bivanje za obdobje do treh mesecev.


Več v Kultura in izobraževanje