Poraz kljub pričakovani zmagi

OK Radence premagala OK Slovenska Bistrica

Filip Matko Ficko, sobota, 28. januar 2017 ob 11:54
OK Radenci - OK Slovenska Bistrica

OK Radenci - OK Slovenska Bistrica

Čeprav so člani odbojkarske ekipe OK Radenci lansko jesen v 2. krogu 3. državne odbojkarske lige v Slovenski Bistrici izgubili s tamkajšnjo ekipo z rezultatom 3 : 1, so se nadejali zmage na domačem igrišču v tokratnem 13. krogu tega tekmovanja enajstih ekip. Toda to se ni izšlo, kajti v četrtek, 26. januarja zvečer, so v Športni dvorani Radenci doživeli ponovni poraz, z 2 : 3 (26:24; 25:20; 23:25; 23:25; 11:15).

Za ekipo OK Radenci, pod vodstvom trenerja Bogdana Mariča in njegovega pomočnika Zvonka Zamude so zaigrali: Tadej Bertalanič, Tomaž Ajlec, Primož Horvat, Saša Ratkai, Gregor Felkar (kapetan), Tilen Štefanec, Miha Šavel, Uroš Gumilar, Igor Prša, Nik Škrjanec, Blaž Grabar ter libera: Bine Fridrih in Gašper Zamuda. Še ekipa OK Slovenska Bistrica: Niko Akrap, Nace Podgrašek, Darjan Lamut, Tim Ferk, Toni Jugovec, Rok Frešner, Blaž Vinter, Mihael Zotler (kapetan), Tilen Založnik ter libera: Damjan Arbeiter in Cene Štern.

Tekmo je sodila sodniška trojka: Jernej Koštric (Beltinci), Domen Gujtman (Murska Sobota) in Sara Sarjaš Kraner (Murska Sobota). Sodnik Koštric je rumeni karton zaradi ugovarjanja pokazal igralcu Roku Frešnerju (Slovenska Bistrica).

Čeprav so v vseh setih na samem začetku vedno povedli gostje iz Slovenske Bistrice, so se Radenčani vedno njihovemu vodstvu približali, ga izenačili in do konca seta »iztisnili« iz sebe vse, da so set dobili. To jim je uspelo tako v prvem, kot tudi v drugem setu, povedli so že z 2 : 0 in pričakovati je bilo, da bo tekma na domačem igrišču dobljena. Toda sledil je preobrat. Gostje, zlasti igralci z izkušnjami iz prve odbojkarske lige, so zaigrali podjetneje ter tretji in četrti set v svojo korist odigrali, a le z dvema točkama prednosti. V odločilnem, petem setu, so svojo premoč gostje iz Slovenske Bistrice, pokazali s štirimi točkami prednosti.


Več v Šport