Etno skupina Del Tuha predstavlja »Zacumprano srcej«

Na svojih nastopih uspešno združujejo romski melos in značilna panonska glasbena razpoloženja, vse to pa skušajo ujeti tudi v avtorske skladbe

Prlekija-on.net, sobota, 28. januar 2017 ob 12:19
Skupina Del Tuha

Skupina Del Tuha

Etno glasbena skupina Del Tuha predstavlja svojo 4. avtorsko skladbo z naslovom »Zacumprano srcej« v prekmurščni. Avtor glasbe in aranžmaja je Dejan Borovič, avtor skladbe je Milan Ostojič, besedila pa Feri Lainšček. Skladba je bila posneta januarja 2017 v studiu Logic Records.

Glasbeno zasedbo Del tuha sestavljajo: Štefan Horvat - vokal in kitara, Damjan Leandres - klaviature, Zoran Horvat - bobni in Elvis Resnik - bas kitara. Skupina se navezuje na tradicijo znanih prekmursko-romskih zasedb in izvaja predvsem akustično glasbo. Na svojih nastopih uspešno združujejo romski melos in značilna panonska glasbena razpoloženja, vse to pa skušajo ujeti tudi v avtorske skladbe.

Skupina deluje pod okriljem Ferija Lainščka ter Dejana Boroviča. Posneli so ze 4. avtorsko skladbo, kmalu pa bodo posneli tudi spot v sodelovanju z Denisom Horvatom (ND videostudio).

Skupina se lahko pohvali s trudom in s trudom pride tudi uspeh. V kratkem bodo izdali tudi cd.


Več v Glasba in film