Marko Bezjak igralec tekme z epskim preobratom za bron

Eno izmed ključnih vlog je ponovno odigral Ormožan Marko Bezjak, ki je dosegel tudi prvi gol na tekmi, tekmo končal s štirimi zadetki in na koncu zasluženo bil izbran za igralca tekme

Prlekija-on.net, nedelja, 29. januar 2017 ob 08:476
Slovenski rokometaši so zasluženo osvojili bronasto medaljo, foto: RZS

Slovenski rokometaši so zasluženo osvojili bronasto medaljo, foto: RZS

Slovenski rokometaši so si na svetovnem prvenstvu v Franciji priborili bronasto medaljo, potem ko so v tekmi za tretje mesto premagali Hrvaško z 31:30. Slovenci so v 40. minuti zaostajali že za osem golov ter v 50. minuti za štiri. Sledila je epska končnica, ki se je končala z golom prednosti ter zgodovinsko medaljo za naše rokometaše na svetovnih prvenstvih.

Eno izmed ključnih vlog je ponovno odigral Ormožan Marko Bezjak, ki je dosegel tudi prvi gol na tekmi, tekmo končal s štirimi zadetki in na koncu zasluženo bil izbran za igralca tekme, saj je v ključnih zadnjih minutah tekme, odigral izvrstno.

Bezjak je za RTV Slovenija po tekmi povedal: "Cela ekipa si je tako želela te medalje, da se nismo želeli več zadovoljiti s četrtim mestom. Med odmorom smo si rekli, gremo na vse ali nič. Do konca se bomo borili. Verjeli smo vase. Verjeli smo, da bo naš trud poplačan. Vedeli smo, da so Hrvati zagotovo utrujeni od včeraj. Nekako od 50. minute smo kazali tisto, kar bi morali skozi celo tekmo. Hitro smo vlekli napade, v obrambi pa stali gosto skupaj in bili agresivni. Moram reči, da ko smo prišli na dva gola zaostanka, sem rekel, to je to. To ne moremo izgubiti. Zdaj smo v naletu. Zadnjih pet minut smo poleteli. Kaj naj rečem, prezadovoljni smo. Lahko čestitam celi ekipi. Hvala Sloveniji za podporo. Jaz upam, da jim nismo vzeli preveč živcev. Prepričan sem, da je celotna Slovenija videla, da smo na igrišču pustili srce in da smo si zaslužili kolajno. Naj se Slovenija malo poveseli, mi se bomo kar precej."

Bezjak je po tekmi bil tudi "glavni akter", ko je pred kamerami "stuširal" trenerja Veselina Vujovića, kar si lahko ogledate v spodnjem videu. Ogledate si lahko tudi podelitev medalj.

Tukaj si lahko ogledate še zadnjih deset minut tekme, tukaj pa izjave po tekmi.







Več v Šport