Korošci grozijo Prekmurcem, Primorci pa Štajercem

Nadaljuje se ligaško DP

Prlekija-on.net, petek, 3. februar 2017 ob 07:37
Mitja Horvat je najverjetneje zaskrbljen za svoje rojake iz Prekmurja, saj namerava osvojiti tri točke za Fužinar

Mitja Horvat je najverjetneje zaskrbljen za svoje rojake iz Prekmurja, saj namerava osvojiti tri točke za Fužinar

Po dveh tednih premora, ko so najboljši slovenski igralci in igralke, v Murski Soboti, odigrali članska TOP turnirja, se ta konec tedna nadaljuje tekmovanje v obeh prvih namiznoteniških ligah. In naključno bo v 13. krogu kar nekaj zelo pomembnih in najbrž tudi odločilnih dvobojev, še zlasti pri fantih, kjer bosta v ospredju koroško – prekmurski ter štajersko-primorski spopada. Oba dvoboja vplivata tudi na play off. Akterja dvoboja na Koroškem, tako Fužinar Interdiskont kot Kema Puconci sta se sicer že zanesljivo uvrstila v končnico in najbrž bosta en izmed polfinalnih parov play offa. Tekam bo izjemno dramatična in negotova, nekoliko bližje zmagi pa so vseeno gostje iz Prekmurja. Prav nekdanji Kemin igralec Mitja Horvat, doma iz Puconcev, bo najbrž osvojil vse tri točke proti nekdanjim soigralcem, toda težko je pričakovati, da bosta Jamšek in Petrovčič uspela osvojiti še dve točki za morebitno zmago gostiteljev.

V Mariboru, kjer gostuje ekipa izolskega Arrigonija za Primorce „igra“ zgolj zmaga, kajti v primeru poraza bodo Erik Paulin in soigralci morali pozabiti za končnico. V primeru poraza Mariborčanov, pa bi se še bolj zapletlo v boju za 4. mesto, kajti blizu je tudi ekipa Sobote. A čeprav Izolčani potrebujejo zmago, so izraziti favoriti gostitelji, ki so v zadnjem času spet v dobri formi. Omenjena Sobota ne bi smela imeti težav na gostovanju ka Kodeljevem, čeprav niti ekipo Kajuh Slovana ni dobro podcenjevati. Prav tako aktualni državni prvaki in vodilni na lestvici, igralci Krke, ne bi smeli imeti težav v Mengšu, zanimivo bo tudi na derbiju začelja kjer igralci Olimpije imajo priložnost za osvojitev prvih dveh točk.

Med dekleti sta zanesljivi udeleženki play offa le ekipi Mute in Arrigonija, za preostali dve mesti pa teoretično ciljajo še štiri ekipe. Zato bo tudi zadnjih lest krogov izjemno zanimivih, tokrat je v ospredju notranjsko-obalni dvoboj, kjer bodo igralke iz Izole skoraj zanesljivo premagale ekipo Logatca, ki pa tudi ni za podcenjevanje. Novo zmago bodo na gostovanju v Novi Gorici dosegle tudi aktualne državne prvakinje s Koroške, saj Letrika le ni dorasla Muti. Enako igralke Jesenic niso sposobne osvojiti svojo prvo zmago v prvenstvu na tokratnem gostovanju na ljubljanskem Kodeljevem. Nekoliko bolj izenačeno bi lahko bilo na štajersko-prekmurskem spopadu na Ptuju, kjer pa so gostiteljice le nekoliko bližje zmagi proti ekipi Keme Puconcu.

Pari 13. kroga v I. SNTLm moški (sobota, 4.2. ob 17,00): Mengeš – Krka, Fužinar Interdiskont – Kema Puconci, ŽNTK Maribor – Arrigoni Izola, Kajuh Slovan – Sobota, Ilirija – Olimpija.

Pari 13. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 4.2. ob 17,00): Letrika – Muta, Logatec – Arrigoni Izola, Ptuj – Kema Puconci, Kajuh Slovan – Jesenice, prosta je ekipa Vesne Zalog.


Več v Šport