Radgončani zamudili lepo priložnost

Gorenjci tesno slavili v Radencih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. februar 2017 ob 14:14
Arcont Radgona - Alples Železniki

Arcont Radgona - Alples Železniki

V prvem krogu spomladanskega dela tekmovanja V II. STL, je Arcont Radgona, v dvorani v Radencih, doživela minimalen poraz proti Alplesu iz Železnikov. Radgončani, ki so zaradi zdravstvenih težav nastopili brez najboljšega igralca Matevža Žuniča, so tekmo bolje začeli in povedli s 3:1. Enaka razlika je bila še v 15 minuti (7:4), nato pa so gostje s tremi zaporednimi zadetki rezultat izenačili.

V 27. minuti je sledil nov šok za domačine, ki so zaradi poškodbe noge ostali še brez Aljaža Žuniča. Drugi polčas so gostje začeli z delnim rezultatom 0:5 in zdelo se je, da bodo zanesljivo osvojili nov par točk. A domačini se niso predali in so z borbeno igro zaostanek počasi zmanjševali. Po treh zadetkih v treh minutah, povratnika po poškodbi Davida Ketiša, so v 53. minuti povedli z 20:19. V tesni končnici je odločilen gol za goste dosegel njihov najboljši strelec Jan Korošec (skupaj 12 zadetkov, torej več kot polovico vseh).

Arcont Radgona - Alples Železniki 22:23 (10:10)

Tekmo v Radencih, pred kakšnih petdeset gledalcev, sta vodila sodnika Škvarč in Zorli.

Arcont Radgona: Perša, Bedenik, Prosenjak; Žuran 2, B. Šijanec 2, Rojht 3, Ketiš 5, A. Žunič, Zorko 6 (4), G. Šijanec, Bratkovič, Ratnik 1, Štefanec 1, Cotič 2, Kolbl. Trener: Mitja Žuran
Sedemmetrovke: Arcont Radgona 6/5, Alples Železniki 4/3;
Izključitve: Arcont Radgona 8 min, Alples Železniki 10 min


Več v Šport