Ste jih opazili tudi vi? Čehi kradli od Maribora do Murske Sobote

Prostost so odvzeli trem državljanom Češke, dvema 39-letnima moškima in 25-letni ženski, ki so vlamljali na širšem območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. februar 2017 ob 16:082
Avtomobili, ki so jih uporabljali Čehi, foto: SKP PU Maribor

Avtomobili, ki so jih uporabljali Čehi, foto: SKP PU Maribor

Policisti Policijske postaje Maribor II so v sredo, 1. februarja, v večernih urah, zaradi suma storitve večih kaznivih dejanj velike tatvine oz. vlomov v različne objekte, odvzeli prostost trem državljanom Češke, dvema 39-letnima moškima in 25-letni ženski.

V času pridržanja so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da so opisani Čehi v zadnjem obdobju izvršili večje število vlomov v stanovanjske hiše. Vlamljali so na širšem območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota. Za vožnjo po območju Slovenije so osumljenci največkrat uporabljali osebni avtomobil, znamke Volkswagen Sharane, rdeče barve, čeških registrskih oznak. Ob prijetju so se prevažali tudi v Škodi Fabii, temno modre barve, čeških registrskih oznak. Vozila so v spodnji galeriji.

Po končanem pridržanju so jih policisti s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju zoper vse tri odredil pripor.

Ker policisti sumijo, da so priprti osumljenci storili še več kaznivih dejanj, zraven vlomov tudi tatvin po trgovinah, z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Policistom bi v policijski preiskavi zelo koristile informacije o tem, kje so se opisani osumljenci gibali. Zaradi vozila, ki so ga uporabljali, so bili predvsem zaradi čeških registrskih oznak zelo vpadljivi. Ljudje so si jih verjetno zapomnili tudi po tem, da so druščino sestavljali dva moška in ženska. Ženska je visoka zgolj okoli 160 cm in je svetlih, srednje dolgih las ter srednje postave. Prvi moški je visok preko 190 cm, pobrit po glavi in je športne, natrenirane oz. »nabildane« postave. Drugi moški je visok okoli 170 cm, temnejših kratkih las in srednje postave.

Vse, ki ste jih opazili ali o njihovem delovanju na območju Slovenije karkoli veste, policija prosi, da jim to sporočite na interventno telefonsko številko policije 113, v kolikor želite ostati anonimni pa na telefon 080 1200. Lahko jim pišete tudi na gp.policija@policija.si.


Več v Črna kronika