Zaključna prireditev Antonovanja na Kogu

Tradicionalna prireditev Antonovanje na Kogu

Milan Belec, nedelja, 17. januar 2010 ob 18:31
Cerkev na Kogu

Cerkev na Kogu

Antunovo na Kogu je doživelo prečudovit zimski dan. Praznik zavetnika in patron Anton je bil pobeljen z obilico snega. Zaključna prireditev, katera je privabila nakaj sto pohodnikov domačinov ter ponudnikov na stojnicah je bila pobeljena in pravo zimsko vzdušje je dalo veselja tudi otrokom, kateri so se spuščali po strminah okrog cerkve.
Posebno zanimiv dogodek je bil pred cerkvijo po končani praznični maši, ko je preko petdeset parov zaplesalo ples šamarjanko in sotiš.

Tako otroci kot odrasli so se zavrteli ob spremljavi muzikantov, sam ples pa je popestril ples snežink. Na stojnicah so domači ponudniki pripravili dobrote domačij, vino, med, spominke, pogače, kuhano vino in svinjske dobrote v obliki klobas, salam in čurk (kolin). Oldtimerji pa so s svojimi lepotci traktorji popestrili dogodek.

Obiskovalci so doživeli prijetan dan organizatorjem in domačinom pa gre zahvala za domiselno večdnevno prireditev saj je to dokaz da se lahko majhni kraji promovirajo z izvirno in domiselno ponudbo. Prav tako pa takšne prireditve pomagajo k prepoznavnosti in raznolikosti ponudbe.
Misel, ki je bila izrečena: Dokler bo kmečki živelj in delavski razred skrbel za podeželje bo pokrajina lepa, pestra in bo živela.


Več v Družabno