Štajerski Brendi vošči za rojstni dan

Skladbica se nahaja na njegovi pravkar izdani dvojni zgoščenki, ki je izšla v februarju letos; naslov zgoščenke je The Best Of

Prlekija-on.net, torek, 7. februar 2017 ob 07:44
Štajerski Brendi

Štajerski Brendi

Marsikatero zadevo v življenju mnogokrat prezremo, ali pa vsaj časovno malce zamaknemo. So pa stvari, pri katerih to nikakor ni opravičljivo. Ena izmed teh je tudi rojstni dan in prav o tem prepeva Štajerski Brendi v svoji skladbi, ki je nastala v zadnjih zimskih dnevih.

Skladbica se nahaja na njegovi pravkar izdani dvojni zgoščenki, ki je izšla v februarju letos; naslov zgoščenke je The Best Of. Na zgoščenkah se nahaja kar 44 pesmic, 8 novih doslej še neizdanih skladbic in 36 največjih uspešnic.

Pesmico Rojstni dan je davnega leta 1995 že prepeval Milan Holiday, avtor glasbe in besedila je Roman Gril, pesmico pa je za Štajerskega Brendija na novo preoblekel Boris Jelenko.

Ni pa to edina njegova skladbica, katera opeva rojstni dan. Na to tematiko rojstnega dne ima Štajerski Brendi že veliko skladbic, poznajo jih številni poslušalci, saj so njegove pesmi stalnica med čestitkami na radijskih postajah.


Več v Glasba in film