V Martjancih so razstavljali lutke iz stripov Mikija Mustra

V vaškem domu v Martjancih je bila na ogled postavljena razstava Zvitorepec

Prlekija-on.net, torek, 7. februar 2017 ob 11:22
Lutke iz stripov Mikija Mustra

Lutke iz stripov Mikija Mustra

V Martjancih je v okviru praznovanja letošnjega kulturnega praznika Turistično društvo Martin Martjanci skupaj z izvajalcem projekta »Zvitorepec« Javnega zavoda Razvoj Maribor, pripravilo razstavo lutk Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje ter ostale druščine iz stripov Mikija Mustra. Lutke so namreč nastale izpod rok udeležencev, ki so v Martjancih obiskovali delavnice, kjer so med drugim izdelovali lutke, katere so ob zaključku delavnic na ogled postavili v Vaškem domu Martjanci. S to razstavo so se v Martjancih začele aktivnosti na pripravo 15-letnice delovanja Turističnega društva Martin Martjanci.

Obiskovalci so si lahko razstavo lutk ogledali v prvem nadstropju Vaškega doma. Ob tej priložnosti je bil s strani izvajalcev predstavljen sam projekt, namen in potek izvajanja delavnic v Martjancih in v Mariboru. Obiskovalci so si razstavljene lutke z velikim zanimanjem ogledali, lutke pa zaenkrat niso naprodaj. Največjo težo in skrb za delavnice pri izdelovanju lutk je nosila Irena Nemeš iz Turističnega društva Martin Martjanci.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje