Ormožani ostali brez Lige za prvaka

Vratar Dobove Luka Prezelj je zaklenil svoja vrata, saj je zbral kar 20 obramb

Prlekija-on.net, torek, 7. februar 2017 ob 11:47
Jeruzalem Ormož - Dobova, foto: RK Jeruzalem Ormož

Jeruzalem Ormož - Dobova, foto: RK Jeruzalem Ormož

V soboto, 4. februarja, sta se v rokometni NLB ligi, v 18. krogu pomerila Jeruzalem Ormož in Dobova. Ormožani so odigrali solidno tekmo v obrambi, v napadu pa jim ni šlo, saj so imeli met 17/41 (41%). Vratarja Dobove Jure Blaževič (+2) in Luka Prezelj (+20) sta skupaj zbrala neverjetnih 22 obramb.

Prezelj je v gol vstopil v 20. minuti in takoj zbral pet obramb v nizu, odlično serijo je nadaljeval tudi v 2. polčasu. Ekipi Jeruzalema ni preostalo drugega, kot da športno čestita Dobovi na zasluženi zmagi. Gostje so že v 1. polčasu v 14. minuti ostali brez Izidorja Hotka, ki je prejel rdeči karton, v 37. minuti pa se je še huje poškodoval Tomaž Miklavčič.

Četa trenerja Saše Prapotnika je zaigrala brez kapetana Bojana Čudiča, v 1. polčasu pa se je poškodoval še drugi organizator ormoške igre Tilen Kosi, kar je vplivalo na ormoško igro v napadu, kateri so bili povsem brez glave in repa. Ob tem je domača ekipa zastreljala tudi štiri sedemmetrovke.

Upov Jeruzalema v uvrstitev v Ligo za prvaka je tako s tem porazom konec. V petek, 10. februarja, ob 19.00 uri bo na Hardeku sosedski derbi med Ormožani in Ptujčani.

Rokomet, NLB liga, 18. krog:
Jeruzalem Ormož - Dobova 17:19 (9:9)
Jeruzalem: Balent (+13), Šutalo; Kavčič 1, Petrovič, Ocvirk, Čudič 1 (1), Ciglar, Žuran 5, Kocbek 1, Kosi 2 (1), Ozmec 2, T. Hebar, Mesarić 2, Rajšp 1, Cirar 2. Trener: Saša Prapotnik

Sedemmetrovke: Jeruzalem 6/2; Dobova 2/2
Izključitve: Jeruzalem 6; Dobova 16 minut
Rdeča kartona: Hotko (14.), Koprivc (60.)
Igralec tekme: Luka Prezelj (Dobova)

V videu si lahko ogledate izjemne obrambe vratarja Dobove Luke Prezlja.



Več v Šport