Po odjugi krajani Globoke ostali odrezani od sveta

Občina Ljutomer se trudi, da bi cestno povezavo uredila, a se zaradi sosedskih sporov zapleta

Prlekija-on.net, petek, 10. februar 2017 ob 19:461
Neprevozna cesta, foto: RTV Slovenija

Neprevozna cesta, foto: RTV Slovenija

Krajani v naselju Globoka v občini Ljutomer, so po nedavni odjugi ostali odrezani od sveta, saj je edina cesta, ki vodi do njih, po topljenju snega in potem še dežju, postala neprevozna. Pred dnevi je RTV Slovenija poročala, da se Občina Ljutomer trudi, da bi cestno povezavo uredila, a se zaradi sosedskih sporov zapleta.

Do zaselka v spodnjem delu naselja namreč vodi še ena cesta, a ker ta poteka po zasebnem zemljišču, so jo lastniki avgusta lani zaprli, čeprav so se z občino že dogovarjali o odkupu. V prispevku je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pojasnila, da je ta cesta, ki je trenutno od lastnikov zaprta, že od leta 1989 opredeljena kot javna pot. "Lastniki so se strinjali, da bo občina odkupila ta zemljišča, ampak naenkrat je prišlo do medsosedskih sporov in do težav," je med drugim v prispevku povedala županja.

Lastniki so si glede prodaje premislili, občina pa je vložila vlogo za razlastitev. A preden bo zadeva šla čez vse birokratske ovire, bo po razmočeni in blatni cesti preteklo še veliko vode...

Celoten prispevek si lahko ogledate tukaj.


Več v Gospodarstvo