Lepi dosežki Nejca Sterniše

Zmagovalne stopničke v Ljutomeru, Samoborju in Splitu

Prlekija-on.net, sobota, 11. februar 2017 ob 10:51
V minulih vikendih se je na številnih karate tekmovanjih odlično odrezal Nejc Sterniša, doma iz Lomanoš, ki je žal pred dnevi zapustil Shotokan do karate klub Gornja Radgona in je sedaj član KK Rudar Velenje. Najprej se je še kot član radgonskega kluba udeležil zelo močnega mednarodnega turnirja v hrvaškem Samoborju, na katerem je bilo prijavljenih kar 2096 tekmovalcev iz 241 klubov in 27 držav. Poleg Nejca je v Samoborju, iz KK Gornja Radgona nastopil še Kristjan Klemenčič. Nejc Sterniša je osvojil 3. mesto med mlajšimi kadeti ter 9. mesto med kadeti, ob tem je tekmoval tudi ekipno, in sicer v ekipi Rudarja iz Velenja ter tudi z njimi dosegel odlično 3. mesto, Kristjan Klemenčič žal tokrat ni imel sreče.

Takoj zatem je bil v Splitu mednarodni turnir, katerega se je udeležil tudi Nejc, in sicer kot član Rudarja iz Velenja. Bil je zelo uspešen, saj je v dveh kategorijah v katerih je tekmoval, osvojil dve tretji mesti in ob tem s klubom Rudar Velenje osvojil še pokal za najboljše kataše na turnirju.

Nejc je bil odličen tudi na mednarodnem turnirju za pokal Ljutomera, kjer je kot član KK Rudar Velenje osvojil 1. mesto med kadeti kar je od letošnjega leta njegova kategorija, ter 2 mesto med mlajšimi kadeti.


Več v Šport