Odprli Večgeneracijski center Pomurja v Murski Soboti

Nasmejani obrazi, ozračje z neizmerno pozitivno energijo....

Prlekija-on.net, sreda, 15. februar 2017 ob 12:572
Odprtje VGC v Murski Soboti

Odprtje VGC v Murski Soboti

Projekt Večgeneracijski center Pomurja je v torek "požegnala" neposredno tudi sama ministrica Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak. Vidno dobro razpoložena, kot tudi ostali prisotni, je prerezala otvoritveni trak, razrezalo torto in spregovorila prisotnim v nabito polni dvoranici Hiše sadeži družbe v Murski Soboti.

Otvoritvi so prisostvovali tudi sodelavci in koristniki partnerskih projektnih organizacij Mladinskega sveta Ljutomer, Društva Mozaik, privatnega zavoda Vitica in Slovenske filantropije. Tamkajšnje pevke, ki negujejo čudovito petje v sami Hiši sadeži družbe so dodobra popestrile dogodek, spregovoril pa je tudi župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, prireditev pa je povezoval predstojnik VGC Pomurja mag. Darko Krajnc.

Investicija v večgeneracijske aktivnosti in v ljudi je na našem demografsko ogroženem območju več kot potrebna, zaželena in upravičena ter je zelo pozdravno, da je pristojno ministrstvo to tudi odločno prepoznalo. Petletni projekt je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve ter enake možnosti, sofinancirajo pa ga tudi MO Murska Sobota, Občina Ljutomer, Občina Gornja Radgona in Občina Šalovci.

Rudi Stegmüller


Več v Kultura in izobraževanje