Aleš Ploj ubranil naslov občinskega prvaka v namiznem tenisu

V športni dvorani ŠIC Ljutomer je potekalo občinsko prvenstvo ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu za moške – posamezno in pare

Prlekija-on.net, petek, 17. februar 2017 ob 09:42
Občinsko prvenstvo ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu

Občinsko prvenstvo ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu

V torek, 14. februarja, je v športni dvorani ŠIC Ljutomer potekalo občinsko prvenstvo ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu za moške – posamezno in pare.

Posameznega tekmovanja se je udeležilo 11 igralcev iz Občine Ljutomer. Na podlagi lanskoletnih rezultatov in naključnega žreba so igralci bili razporejeni v 3 skupine, kjer so odigrali po sistemu vsak z vsakim. Najboljša dva iz skupine sta nato napredovala v finalno skupino v četrtfinale oz. polfinale, preostala dva pa v tolažilno skupino. Od tu naprej se je igralo na izpadanje.

Zmagovalec tolažilne skupine je postal Janko Vargazon iz ŠD Cven. S tem je prejel tudi medaljo za 1. mesto v tolažilni skupini.

Sledili sta dve četrtfinalni tekmi za tem pa še dve polfinalni tekmi. V prvem polfinalu sta se pomerila Aleš Ploj iz ŠD Cven in Darko Fijavž iz TVD Partizan Ljutomer. Po zelo izenačeni tekmi je v zadnjem, 5. nizu, Ploj pripravil preobrat, potem ko je zaostajal že z rezultatom 1:5, in na koncu slavil s 3:2 v nizih. V drugem polfinalu sta se pomerila klubska soigralca iz NTK Spin Mala Nedelja Damir Fotivec in Kristijan Kšela. Tudi tu je bila tekma zelo napeta, na koncu pa je slavil Fotivec z rezultatom 3:2.

V tekmi za tretje mesto je Fijavž pokazal več in zmagal z rezultatom 3:1 ter tako osvojil bronasto medaljo. V finalu pa sta Ploj in Fotivec prikazala zelo lepo igro s kar nekaj vrhunskimi potezami. Po zaostanku v nizih z 0:1 je Ploj nato poskrbel še za en preobrat in slavil z rezultatom 3:1 ter tako obdržal naziv občinskega prvaka.

Na tekmovanju v dvojicah je tekmovalo 6 parov, kateri so se z naključnim žrebom razporedili v dve skupini po tri. Prvo in drugo uvrščeni par iz skupine sta nato zaigrala v polfinalu, tretje uvrščena para pa sta odigrala tekmo za končno 5. mesto. V obeh polfinalnih dvobojih se je končalo z rezultatom 3:0, zato pa sta bila toliko bolj zanimivi tekmi za tretje in prvo mesto. Bronasto medaljo sta z zmago z rezultatom 3:2 nad dvojico Roman Štuhec in Kristijan Kšela osvojila Aleš Ploj in Janko Vargazon. V velikem finalu pa sta prav tako z rezultatom 3:2 slavila Darko Fijavž in Kristijan Marinič. Druga sta bila Damir Fotivec in Albert Virag.

Končni rezultati OBČINSKEGA PRVENSTVA
Občinsko prvenstvo za moške posamezno 2016-2017
Občinsko prvenstvo za dvojice 2016-2017


Več v Šport