Nova obraza okrepila konkurenco za 1. moštvo

Kolarič in Šoštarec nova člana ŠNK Radgona

Prlekija-on.net, sobota, 18. februar 2017 ob 08:34
Jan Šoštarec in Denis Kolarič

Jan Šoštarec in Denis Kolarič

Dober mesec pred pričetkom pomladnega dela prvenstva v I. in II. MNL Murska Sobota, se je vodilno moštvo I. soboške MNL, ŠNK Radgona, še nekoliko okrepilo. Nova člana radgonskega kluba sta postala Jan Šoštarec in Denis Kolarič. "Gre za igralca, ki bosta našemu nogometnemu društvu v veliko pomoč pri uresničitvi dolgo ročno začrtanih ciljih", je povedal zastopnik ŠNK Radgona Benjamin Krajnc.

Radgonskim ljubiteljem nogometa Denisa Kolariča ni potrebno posebej predstavljati, saj je že igral v mlajših selekcijah kluba. Po polletni avanturi v NK Lušt Beltinci se je odločil vrniti v matični klub in v strelsko formo iz prejšnjih dveh mladinskih sezon, ko je bil najboljši strelec. Svoj prvi zadetek za novi-stari klub je že dosegel na domači pripravljalni tekmi proti Sv Siebing iz Avstrije za tesno zmago ŠNK Radgona. Jan Šoštarec pa je prestopil iz sosednje Tišine. Po polletnem preizkusu v kadetski in mladinski selekciji je ŠNK Radgona za prestop plačala odškodnino in je sedaj član kluba. Gre za mladega igralca (letnik 2000) a njegov talent in karakter kažeta, da bo že to sezono imel možnost dokazovanja v 1. moštvu A in B.

Nogometaši ŠNK Radgona so sicer že odigrali nekaj pripravljalnih tekem: Najprej so Lazićevi varovanci z izidom 0:1, na Tratah, klonili proti tretjeligašu Tromejniku, nato so 3:4, v soboški Fazameriji, izgubili proti še enemu tretjeligašu, Čardi iz Martjancev. Na skupaj tretji in drugi tekmi v Gornji Radgoni pa je ŠNK Radgona 2:1 premagal avstrijskega nižjeligaša Sv. Siebing.

To soboto, 18.2. ob 15.00 uri bodo Radgončani na tratah gostili izjemno močno avstrijsko ekipo, in sicer TUS Bad Gleichenberg (vodilno moštvo avstrijske 4. lige).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport