Noč branja za učence od 6. do 9. razreda

Na Osnovni šoli Križevci se je odvijala Noč branja

Prlekija-on.net, sobota, 18. februar 2017 ob 09:00
Noč branja na OŠ Križevci

Noč branja na OŠ Križevci

V petek, 27. januarja 2017, se je na Osnovni šoli Križevci odvijala Noč branja. Ta pa ni bila navadna, bila je prav posebna. Že zjutraj so nas obiskali gostje iz naše sosednje države Hrvaške. Prišli so iz Osnovne šole Matije Gubca v Gornji Stubici. Dopoldan so bili učenke, njihova ravnateljica, knjižničarka in še trije učitelje pri pouku.

Popoldan so šle učenke s slovenskimi učenci na naše domove. V šolo smo se vrnili ob 18. uri, ko smo po pozdravu naše ravnateljice in gostov spili koktajl dobrodošlice. Takrat smo skupaj brali, bili smo kreativni v scenski ter kostumografski delavnici in razvijali smo naše male sive celice. Tudi nad večerjo smo bili zelo navdušeni, saj so se naše kuharice še posebej potrudile. Po večerji smo dobili nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za branje knjig ali druge dejavnosti. Dobili smo pa tudi priložnost imeti literarno zabavo, ko smo si prižgali glasbo in vsi skupaj zaplesali.
Noč branja smo končali v soboto ob 9. uri zjutraj in se poslovili. Hrvaški prijatelji so šli nazaj v svojo državo, mi pa vsak v svojo posteljo.

Sara Zamuda, 8. b

Noč branja mi je bila letos še posebej všeč, saj so nas obiskala dekleta iz Hrvaške. Tudi jaz sem gostila dve izmed punc, s katerima sem se močno povezala.
Najbolj mi je bil všeč literarni žur, na katerem smo se res zabavali in se med seboj povezali z gosti in tudi drugimi učenci iz drugih razredov. Na literarnem žuru smo lahko brali, plesali, peli in se zabavali. Všeč mi je bilo, da smo skupaj poskrbeli za glasbo, saj smo poslušali vse vrste glasbe tako, da smo tudi gostom iz Hrvaške ustregli.
Moram priznati, da ne berem najbolj rada. Če pa mi je knjiga všeč, pa se  pogosto vživim vanjo. Najraje berem knjige o vojni in o težkem življenju.

Robertina Djačkaj, 8. b

Noč branja mi je bila zelo všeč, ker smo delali veliko novih dejavnosti (delanje scene, kostumov, leteče preproge, literarni žur …). Delal sem kulise za sceno.
Najbolj všeč mi je bil literarni žur in vmes sprostitev s športom, ker imam rad šport in glasbo.
Rad berem, ker se naučim veliko novega. Rad berem pustolovske ali znanstvenofantastične knjige.

Maj Slavič, 9. razred


Več v Kultura in izobraževanje