Prepletale so se čipke, blago in jeklo

Enkratna »modna revija« navdušila publiko v Gornji Radgoni

Prlekija-on.net, nedelja, 19. februar 2017 ob 11:07
Modna revija Edith

Modna revija Edith

Dvorana Mladinskega centra v Gornji Radgoni je bila skorajda premajhna, da bi sprejela vse zainteresirane, predvsem mlade, a tudi nekoliko starejše obiskovalce, ki so si želeli ogledati enkraten dogodek. V sodelovanju s KUD Zrak iz Gornje Radgone se je namreč publiki predstavila odlična modna ustvarjalka - kreatorka Edith (Posredništvo in šiviljske storitve, Edita Lindner, s.p.) iz Žibercev v Apaški dolini. Publiki v Gornji Radgoni se je predstavila s svojimi kreacijami, zraven pa je sodeloval tudi priznani prleški kiparski umetnik Robert Jurak s svojimi skulpturami! Šlo je za nekakšno inovativno "modno revijo", ki je na koncu izzvenela kot pravi šov, kateri je potrdil, da tudi na "podeželju", in to večinoma ljubiteljski "igralci" (Smiljan Sodec, Gašper Puntar, Mojca Kovačič, Diana Oman, Dunja Zupanec, Eva Žnidarič in Edita Lindner, za glasbo je skrbel Matej Vnuk) vedo pripraviti kaj zanimivega in kakovostnega, kar je publika iz srca nagradila z dolgotrajnimi aplavzi.

"Edith unikati" so enkratni ter čudoviti, kot je tudi Edita sama. S svojo izvirnostjo, eleganco, strastjo včasih kančkom zabave, ustvarja prečudovite unikate, kar se vidi tudi na vedno večjem številu njenih zelo zadovoljnih strank, tako iz Slovenije, kot z desnega brega reke Mure, iz sosednje Avstrije. Vedno posluša in uresničuje želje svojih strank. Njene roke pa z njeno izvirnostjo ustvarijo izdelke popolne. Otroška, vsakodnevna, elegantna, zabavna oblačila, pa tudi poročne obleke in modni dodatki, so enostavno čudoviti in premierni prav za vsakogar. O tem so se lahko prepričali prav vsi obiskovalci na modni reviji v Gornji Radgoni. Edita že od otroštva rada kreativno ustvarja. Tako pri modi, kot ne malo nazaj tudi v glasbi. Rada oblikuje lastne kreacije. Najbolj od vsega pa jo veseli, da ji je uspelo hobi združiti v poklic, kjer neizmerno uživa in to vsak dan.

"Ustvarjanje in kreativno izražanje je nekako že od otroštva pri meni bilo zelo prisotno. Poklicno se s šivanjem ukvarjam štiri leta. Začela sem s torbicami in otroškimi stvarmi, potem pa se je stopnjevalo. Sedaj se vsakič razveselim izziva, bodisi je to naročilo kakšnega nenavadnega kostuma, bodisi prenova avtodoma. Zadnji projekt, ki sem se ga lotila, je ta modna revija. Sicer sem o tem razmišljala že več let, ampak nekako ni bil pravi trenutek, niti ideja ni bila dozorela. Že takrat sem vedela, da želim nekaj povsem drugega. Ne navadne modne piste, temveč eno vrsto predstave. In ko sem končno našla temo so se deli sami od sebe postavili v celoto. Osrednja nit je steampunk. Všeč mi je prepletenost čipke, blaga in jekla. Rada se poigravam s stvarmi, ki niso nujno kompatibilne, vendar vseeno izgledajo super, če so »pravilno« sestavljene. Pravilno je v narekovajih zato, ker sem mnenja, da v modi ne obstaja pravilno ali nepravilno", pravi Edita Lindner.

Po njenem je vse stvar okusa. Steampunk je bogata zadeva, zato mora biti oder instaliran na poseben način..., najraje z veliko jekla. "Zato smo povabili in prosili Roberta Juraka za pomoč. Tako smo združili moči in poskušali kvalitetno preživeti večer. Meni je bilo vse nenavadno, drugačno, nekonvencionalno in med vsem tem si upam reči tudi elegantno. Na koncu sem vesela, da je bil tudi odziv publike zelo dober", dodaja modna ustvarjalka iz Apaške doline.


Več v Kultura in izobraževanje