Državni podprvaki v ekoznanju so učenci OŠ Križevci

Ekipo OŠ Križevci, pod imenom Ekosrajce4, so sestavljali Julija Ostrc, Domen Ledinšek in Filip Zver

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. februar 2017 ob 20:503
Državno tekmovanje v Ekokvizu

Državno tekmovanje v Ekokvizu

V petek, 17. 2. 2017, je na OŠ Rodica v Domžalah potekalo državno tekmovanje v Ekokvizu. Na njem se je za naziv "največja Ekofaca v Sloveniji" pomerilo 12 najboljših ekip iz vseh slovenskih regij. V predtekmovanju je sodelovalo 1029 ekip iz 142 osnovnih šol. Državno tekmovanje Ekokviza je vodila Ana Maria Mitič, med seštevanjem rezultatov pa je tekmovalce zabaval raper Zlatko.

Ekokviz v okviru programa Ekošola je letos potekal že šestnajstič. Tekmovanje je že devetič potekalo tudi preko spleta, kar omogoča sponzor projekta, družba Telekom Slovenije. Učenci so tekmovali ekipno, v vsaki ekipi pa so bili trije tekmovalci. Ekipo OŠ Križevci, pod imenom Ekosrajce4, so sestavljali Julija Ostrc, Domen Ledinšek in Filip Zver. Tekmovali so v spoznavanju različnih okolijskih tem, ki so vsako leto drugačne. Letošnji tekmovalci so se v finalnem tekmovanju pomerili v znanju iz tem: Odgovorno s hrano, Iznajdbe preteklosti oblikujejo življenje sedanjosti in Krožno gospodarstvo.

Pokale in denarne nagrade so podelili nacionalni koordinator Ekošole mag. Gregor Cerar, župan Občine Domžale Toni Dragar ter vodja oddelka strateškega marketinga v podjetju Telekom Slovenija, Vida Kraševec. Na koncu pa so se vsi sodelujoči posladkali še z okusno torto. Ekipa Ekosrajce4 je zasedla odlično drugo mesto.

Mentorica ekokviza Nina Vozlič

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje