V Termah Banovci je prišlo do »požara«, zagorel je rezervoar z nafto

Pri gašenju so sodelovali gasilci gasilskega društva Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 21. februar 2017 ob 16:55
Požar v Termah Banovci

Požar v Termah Banovci

V času zimskih počitnic je v Termah Banovci zelo pestro in zanimivo, kajti za otroke, ki skupaj s starši preživljajo zimske počitnice so pripravili preventivni projekt Policijska akademija detektiva Frančeka. »Detektiv Franček« skupaj s policijsko postajo Ljutomer ter v sodelovanju z različnimi enotami Policijske Uprave Murska Sobota izvaja različne projekte za otroke.

Tako je v torek, 21. februarja, v dopoldanskih urah prišlo do požara v Termah Banovci, kjer je v predpostavki prišlo do požara, saj je bil v neposredni bližini rezervoar za nafto, kjer je nastal požar. Tisti hip, ko je prišlo do požara se je detektiv Franček skupaj z otroci sprehajal na parkirišču Term Banovci. Požar je opazil detektiv Franček, kateri je skupaj z otroci na pomoč poklical gasilce iz gasilskega društva Ljutomer. 13 gasilcev s tremi gasilskimi vozili je na kraj požara prišlo z utripajočimi lučmi v nekaj minutah in takoj so začeli z intervencijo gašenja požara. Gasilci so h gašenju požara pristopili z urnim in strokovnim znanjem, saj so požar gasili s peno, ob tem pa so še uporabljali vso gasilsko tehniko in opremo, ki mora biti prisotna na požarišču. Ob tem so jih otroci in ostali obiskovalci Term Banovci opazovali, kajti gasilcem je delo gašenja šlo brezhibno od rok. Po nekaj minutah je bil požar pogašen. Vodja intervencije požara je bil Dušan Hunjadi iz gasilskega društva Ljutomer.

Ob koncu so gasilci otrokom še predstavili gasilska vozila in opremo. Pri prikazu gašenja nevarnih snovi so bili otroci pravilno in strokovno poučeni, kako pristopiti, če morebiti pride do dejansko začetnega požara, kajti v Banovcih je bila le strokovno poučna gasilska vaja. Pri vaji pa je bil navzoč tudi policist Policijske postaje Ljutomer. S prikazom gašenja so lahko otroci spoznali na koga se lahko obrnejo če opazijo požar, hkrati pa so otroci spoznali delo gasilca in ostalih reševalcev, kot do policije, vojske in zdravstvenega osebja. Ob gašenju požara so se otroci veliko naučili, kajti otroci, ki so se udeležili gašenja požara so povedali, da bodo odslej še bolj cenili delo gasilcev, ki delujejo na prostovoljnem in humanitarnem področju. Tako se bo v prihodnje veliko od njih vključilo v gasilske vrste v posameznih gasilskih društvih, kjer so doma.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje