Zvečer in v noči na petek veter s sunki do 90 km/h

Arso je za severovzhodno Slovenijo zaradi močnega vetra izdal oranžni alarm

Prlekija-on.net, četrtek, 23. februar 2017 ob 14:561
Sunki vetra bodo dosegli tudi 90 km/h

Sunki vetra bodo dosegli tudi 90 km/h

Arso je za severovzhodno Slovenijo zaradi močnega vetra razglasil oranžno stopnjo ogroženosti, saj bodo zvečer in ponoči sunki dosegli med 70 in 90 kilometri na uro.

V četrtek bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, v vzhodni Sloveniji do 16 stopinj C.

Spet bo hladneje
V petek bo oblačno. Sprva bo deževalo predvsem v zahodni in severni Sloveniji. Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter. Čez dan se bo dež okrepil in razširil nad vso državo. Popoldne se bo veter obračal na severovzhodno smer, od vzhoda se bo začelo hladiti. Meja sneženja se bo v noči na soboto spuščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11, najvišje dnevne od 4 do 13 stopinj C.

Kaj pomeni oranžni alarm?
Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.


Več v Narava