Pustovanje s študentkami in študenti

Nedeljsko pustno rajanje v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 27. februar 2017 ob 08:23
Pustno rajanje v DOSOR-ju

Pustno rajanje v DOSOR-ju

Klub prekmurskih študentov iz Murske Sobote se vsako leto s skupino svojih članic in članov, maskiranih študentk in študentov, oglasi tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Tako je bilo tudi na pustno nedeljo, 26. februarja popoldne, ko so v veliki DOSOR-jevi restavraciji pripravili pustno rajanje.

Veseli pustni popoldan je imela »na skrbi« delovna terapevtka Muca (Andreja), v goste pa je prišla kar deseterica študirajočih: Pikapolonica 1 (Ines), Pikapolonica 2 (Kaja), Vila (Katja), Zdravnica (Doroteja), Gusarka (Barbara), Kavboj (Eva), Indijanec (Grega), Vojak (Mitja), Repko (Jan) in Harmonikar (Patrik). Slednji je poskrbel za pravo zabavo z odličnim igranjem in petjem, maskirani študentke in študentje pa so po DOSOR-jevi restavraciji poiskali soplesalce in soplesalke, večkrat pa so zaplesali kar v krogu ali pa oblikovali po vsej restavraciji plesno kačo.

S seboj so maskiranci, študentke in študentje KPŠ, imeli še pustne krofe, ki so jih z veseljem razdelili med stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, ob zaključku dvournega pustovanja pa so nagradili še tri stanovalke, ki so jih proglasili za najbolj pustno razpoložene: Helenco Dukarić, Elzo Gaber in Marijo Fajt.


Več v Družabno