V Termah Banovci so prikazali oživljanje osebe ob zastoju srca z defibrilatorjem

Praktični prikaz oživljanja z defibrilatorjem na Policijski akademiji detektiva Frančeka

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. februar 2017 ob 12:501
Prikaz oživljenja osebe z defibrilatorjem

Prikaz oživljenja osebe z defibrilatorjem

V Termah Banovci, kjer so v času zimskih počitnic potekale razne dejavnosti za otroke, kot je bil projekt Policijska akademija detektiva Frančeka so za otroke in ostale goste Term Banovci na področju zdravstvenega izobraževanja in usposabljanja skupaj z Nujno medicinsko pomočjo Ljutomer in Policijsko postaja Ljutomer, pripravili zelo zanimiv zdravstveni projekt, kjer so na slikovit način vsem prikazali oživljenje človeka, ki mu je nenadoma zastalo srce. Oživljenje je namreč potekalo s pomočjo defibrilatorja, katero so prikazali reševalci.

Med delovnim časom je enega od zaposlenih obšla slabost, kajti začutil je, da mu ritem srca ne bije prav in se počuti slaboten. Detektiv Franček je na pomoč poklical Nujno medicinsko pomoč Ljutomer in Policijsko postajo Ljutomer, ki so na kraj dogodka prišli v nekaj minutah in osebi nudili prvo zdravniško pomoč. Ko so osebo oskrbeli je sledil praktični prikaz oživljanja človeka, ki mu je zastalo srce. Zdravstveno osebje je pokazalo kako pravilno in varno pristopiti k osebi, kateri je zastalo srce ter kako primerno ravnati z defibrilatorjem. Na praktičnem oživljanju z defibrilatorjem so se poskusili tudi otroci, ki so se ob tej priložnosti veliko naučili in ko bodo odrasli bodo to obliko pomoči nudili tistim, ki bodo take pomoči potrebni.

Defibrilator je vsem, ki jim zastane srčni zastoj v veliko pomoč. Tako je Zdravstveni dom Ljutomer pred leti vzpostavil mrežo postavitve defibrolatorjev po vaseh Upravne enote Ljutomer, ponekod pa so k nabavi pristopile tudi občine.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje