Po 70ih srečnih letih zakona še vedno drug ob drugem

Zaradi preselitve v DOSOR, praznovanja 70. obletnice zakona in 98. rojstnega dne, Aleksandru in Angeli Čisar v zadnjem mesecu dni zagotovo ni dolgčas

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. februar 2017 ob 17:278
»Nikdar ne vejš, kda te kera zvörči«, pravi Aleksander Čisar, ki se je s svojo srečno izbranko Angelo poročil pred kar 70-imi leti. In ravno nekaj dni pred 70. obletnico sta se zakonca Čisar preselila v čudovit apartma v DOSOR-ju v Radencih, kjer nadaljujeta skupno pot. Ker se nam je njuna zgodba zdela izjemno zanimiva, smo ju povabili na pogovor. Vsekakor lahko povemo, da je že z njunim širokim pogledom na svet, podporo domačih in medsebojnim razumevanjem njuna zgodba več kot navdušujoča.

Že ko človek vstopi v njuno novo stanovanje v DOSOR-ju, je moč opaziti pozitivno vzdušje in odprtost gospe Angele in gospoda Aleksandra, po domače »Šanjija«. Zaradi preselitve v DOSOR, praznovanja 70. obletnice zakona in 98. rojstnega dne g. Aleksandra, jima v zadnjem mesecu dni zagotovo ni dolgčas.

Aleksander, rojen v Murski Soboti, je delal kot učitelj in že v zgodnjih letih spoznal Angelo. Po poroki si je želel, da bi bila njegova plača dovolj in da Angeli ne bi bilo treba v službo, ampak zaradi stroškov drugače ni šlo. »Saj bi ti bil dolgčas doma,« še doda Aleksander. Angela se je vpisala na pedagoško šolo, in kot mlada mamica študenta prejemala višjo štipendijo. Živela sta v Lendavi, Ljutomeru in v Murski Soboti, kjer sta tudi poučevala. Angela je bila zadnjih dvanajst let ravnateljica dijaškega doma, Aleksander pa je poučeval na srednji šoli. Od leta 1984 sta oba upokojenca in pravita, da ju prijatelji zabavajo, da že kar dolgo let polnita upokojensko blagajno. Angela nam ponosno opiše tudi Aleksandrove športne dosežke, saj je bil Aleksander strasten šahist, eden boljših atletov takrat v Pomurju in tudi atletski sodnik.

Čeprav sta živela v mestih, sta vedno najraje imela neokrnjeno naravo, preživljanje časa na vasi in gobarjenje po prekmurskih vaseh. Nedvomno izstopata po svoji razgledanosti in poznavanju sveta, kar dokazujejo tudi izjemni uspehi obeh hčerk ter vnukov. Pravita, da ju radi obiščejo, ker pa živijo v okolici Ljubljane, nekateri v tujini, se vidijo in slišijo tudi preko Skype-a. »Velika družina smo, samo sem pa tja mešana,« pove Angela in se pohvali z vsemi njunimi prisrčnimi pravnuki.

Gospa Angela nam je razkazala tudi prostorno stanovanje z velikim balkonom, pogledom na radenski park ter ločeno spalnico in kopalnico. Pohvalila je tudi novo pohištvo ter udoben kavč, ki so jima ga omogočili svojci, da bi se v DOSOR-ju počutila kot doma.

Zakoncema Čisar želimo čim hitrejše privajanje na nov dom in še obilo zdravih skupnih let. Ne dvomimo, da bo zgodba v navdih marsikateremu bralcu.


Več v Kultura in izobraževanje