Pustni »Mišji cirkus« v radenskem DOSOR-ju

Veseli pustni dopoldan z nagradami za najlepše maske

Filip Matko Ficko, sreda, 1. marec 2017 ob 08:232
Mišji cirkus v DOSOR-ju

Mišji cirkus v DOSOR-ju

Sedem prijateljskih skupin (skupine starih ljudi za samopomoč) v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vsako leto pripravi tradicionalno pustovanje in tako je na pustni torek, 28. februarja, bilo v tem domu za starejše »vse živo«.

Veliki restavracijski prostor je že kmalu po opravljenem zajtrku stanovalk in stanovalcev zavzel »Mišji cirkus«, skupina prostovoljcev DOSOR-ja ter stanovalk in stanovalcev, ki so pripravili vse za pustni zabavni dopoldan med 9.30 in 11.30. Tako so ob napovedani uri pričele prihajati maskirane stanovalke in stanovalci, a ob 10. uri je prispela večina maskiranih osnovnošolk in osnovnošolcev Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci.

Šolarke in šolarji so se mimogrede pomešali med stanovalke in stanovalce ter ostale pustne šeme ter se skupaj z njimi zavrteli na plesišču ali pa se vključili v plesno kačo. Za plesno zabavo je z glasbo in petjem poskrbel DOSOR-jev prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče. Po slovesu šolark in šolarjev je našemljena skupina »Mišji cirkus« pripravila pustno plesno zabavo ter kotiček z vedeževalko, a posebna komisija se je lotila izbire najlepših mask, ki so prejele tudi darilca. Nagrajenih je bilo devet. Darila so organizatorjem pustovanja donirali: Picerija »Moni« (Mojca Beznec) Radenci, Slaščičarna »Tropicano« (Džemo Hamiti) Radenci, Trgovina »Ortomar« (Bogdan Marič) Radenci in Lekarna (Nada Frangež) Radenci.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno