3. vseslovenski pohod z rdečimi baloni letos tudi v Ljutomeru in Lendavi

V Ljutomeru se bomo na Glavnem trgu zbrali v soboto, 4. marca 2017, ob 11. uri, in se sprehodili z rdečimi baloni

Prlekija-on.net, sreda, 1. marec 2017 ob 08:47
Vseslovenski pohod z rdečimi baloni

Vseslovenski pohod z rdečimi baloni

Zavod 13 že tretje leto zapored organizira 3. vseslovenski pohod z rdečimi baloni, letos kot soorganizator dogodka v Ljutomeru sodeluje Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH. V Ljutomeru se bomo na Glavnem trgu zbrali v soboto, 4. marca 2017, ob 11. uri, in se sprehodili z rdečimi baloni. Prvič se bo pohodu pridružila tudi Lendava in sicer na pobudo vzgojiteljic vrtca Lendava - Lendvai Óvoda.

"Dan redkih bolezni z našim 3. vseslovenskih pohodom z rdečimi baloni ne opozarja le na redke diagnoze otrok in odraslih oseb. Želimo se sprehoditi skupaj z našimi prijatelji in podporniki. Omogočiti ljudem, da se srečajo s posebnimi otroki, ki so nekje na obrobju, in prikazati, da vsi tvorimo družbo kot takšno.

Rdeči baloni za nas predstavljajo upanje in ljubezen in podajte nam roko, namreč še vedno menimo, da smo prav vsi prebivalci tega sveta posebni in vredni stati v prvih vrstah. Želimo vam pokazati, da prizadetost ni nujno omejenost, temveč vpliva le na našo percepcijo drugačnosti. Kamor pa spadamo prav vsi", pravijo v Zavodu 13.

Petra Greiner, Zavod 13: "Računamo na povezanost, sprejemanje posebnosti in spoštovanje vsakršne drugačnosti med ljudmi. Želimo si le, da naši otroci ne bi imeli prilepljenih zaznamk in se ob njihovem rojstvu strokovnjaki ne bi držali za glave. Kot kaže se kljub znanosti, še vedno rojevajo. Da bi nas opozarjali na osnovne reči, ki v življenju štejejo. Ljubezen in povezanost med vsemi nami, pa naj se sliši še tako kičasto."

Bodite v soboto v naši družbi!

Več o zavodu lahko izveste na njihovi spletni in Facebook strani, kjer si lahko ogledate fotografije iz lanskega leta, video pa spodaj.


Več v Kultura in izobraževanje