Prekmurje gosti 26. državno prvenstvo, posamezno in dvojice v namiznem tenisu

Alex ali Manca, Darko ali Deni?

Prlekija-on.net, sobota, 4. marec 2017 ob 19:46
Zelena športna dvorana OŠ Puconci, ta konec tedna, v soboto in nedelja, 4. in 5. marca, gosti največje tekmovanje v Sloveniji, državno prvenstvo za članice in člane, posamezno in dvojice ter ter mešane dvojice v namiznem tenisu. Na tekmovanju, ki se bo oba dneva začelo ob 10.00 uri, bodo nastopili skorajda vsi najboljši slovenski igralci in igralke, med katerimi tudi vsi reprezentanti (razen Bojana Tokiča) in reprezentantke, katerim bo nacionalno državno prvenstvo dobrodošlo kot priprave za pomembni tekmi kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, saj v torek, 7. marca, članice v Ravnah na Koroškem gostijo reprezentanco Anglije, fantje pa gostujejo v Belgiji. In prav med igralkami in igralci, ki sta jih selektorja Vesna Ojstršek in Jože Urh določila za kvalifikacijski tekmi, bi morali odigrati glavno vlogo na državnem prvenstvu v Puconcih.

Tekmovanje, kjer imajo pravico nastopa vsi igralci in igralke, ki so pravilno registrirani za klube v Republiki Sloveniji ali za tuje klube za sezono 2016/2017 in so državljani Slovenije, bo potekalo v konkurenci članice in člani posamezno, članice in člani dvojice, ter mešane dvojice. Predtekmovanje v disciplinah posamezno se igra v skupinah s po 3-4 igralkami/igralci, v finalno skupino pa se uvrstijo vsi prvo in drugo uvrščeni tekmovalci iz predtekmovalnih skupin. Vse discipline posameznikov se v predtekmovanju igrajo na tri dobljene nize in v finalni skupini na štiri dobljene nize. Vse discipline dvojic se igrajo od začetka do konca na izpadanje na tri dobljene nize.

Ko gre za konkurenco posameznikov in posameznic, bo konkurenca izjemno močna, kar obeta številne zanimive in tudi kakovostne dvoboje. Po vnaprej prijetih prijavah, sta pri moških glavna favorita Darko Jorgič in Deni Kožul, vsekakor pa so takoj zraven še Jan Žibrat, Uroš Slatinšek, Mitja Horvat in Ludvik Peršolja, morebiti pa lahko preseneti še kdo iz ozadja. Pri dekletih sta naslovu državne prvakinje gotovo najbližje Alex Galič in Manca Fajmut, zraven pa so tudi: Tamara Pavčnik, Ana Tofant, Aleksandra Vovk, morebiti tudi Katarina Stražar, Vesna Rojko, Ivana Zera in mogoče Nina Paulin...


Več v Šport