Kar ducat sekcij Športnega društva Radenci

Že »tečejo« pospešene priprave na 37. maraton treh src

Filip Matko Ficko, nedelja, 5. marec 2017 ob 08:27
Zbor članstva Športnega društva Radenci

Zbor članstva Športnega društva Radenci

V prostorih gostišča Park v Radenskem parku so se na rednem letnem zboru članov, 3. marca zvečer, sestali predstavniki sekcij, ki delujejo v okviru Športnega društva Radenci. Zbor je vodil Jože Kager, vodja kolesarske sekcije, o uspešnem delu v letu 2016 pa je poročal predsednik društva Marjan Hladen.

Svoja poročila o uspešnosti v minulem koledarskem letu so predstavili še: Marko Pintarič o uspeli prireditvi »36. maraton treh src« (9 tisoč aktivnih udeležencev), o udeležbi na tradicionalnem maratonu v Ljubljani ter o povezovanju še z ostalimi sedmimi največjimi tovrstnimi prireditvami (slovenski teki) ter Atletsko zvezo Slovenije; v nadaljevanju tudi o tekaški sekciji z 28 članicami in člani; Sašo Zidar o Odbojkarskem klubu (20 osnovnošolcev ter 20 članov, ki kot ekipa že tretjo sezono uspešno tekmujejo v 3. državni odbojkarski ligi moški - vzhod); Jože Kager o kolesarski sekciji (33 članic in članov), ki je sodelovala na devetih kolesarskim maratonih, organizirala pa kolesarski maraton treh src v Radencih ter maraton Slovenskih goric pri Mali Nedelji; prebrano je bilo poročilo Martine Mlaker o sekciji nordijske hoje; Zdravko Mauko o košarkarjih - veteranih; Marjan Hladen o »najhitrejši sekciji v društvu« - motorističnem klubu (14 članov); Franček Rožman o nogometaših - veteranih (26 članov), ki so skupaj že 29 let; Borut Žitek o rekreativnih nogometaših (nad 35 let), ki sodelujejo v medobčinski pomurski ligi; Zdravko Mauko o atletiki veteranov (največ seveda o svojih uspehih doma in v tujini); Sašo Zidar pa o odbojkarjih - veteranih Blok & Batina (18 članov).

Športno društvo Radenci je po poročanju računovodje Frančka Rožmana (blagajničarka društva je Bernarda Drvarič) lani gospodarilo z 255 tisoč evri ter uspešno zaključilo finančno leto. K tem vsem poročilom je ugodno oceno podal nadzorni odbor društva, častnemu razsodišču društva pa se v letu 2016 ni bilo potrebno sestati. Je pa zaradi tradicionalno majhnega števila članov na vsakoletnih zborih članstva bil sprejet sklep o spremembi statuta društva v členu, ki govori o zadostnem številu članov za sklepčnost zbora.

Razveseljivo je sporočiti, da že pospešeno tečejo priprave na letošnji že 37. maraton treh src (organizatorji pričakujejo 20. maja 4.500 tekačic in tekačev na osrednjih tekmovalnih stezah), ki je poleg Radenske in Zdravilišča Radenci »tretje srce« prepoznavnosti Občine Radenci v Sloveniji in tujini in ki enkrat v letu privabi skoraj petkrat več udeležencev, kot pa je domačink in domačinov - stalnih prebivalcev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport