Darko in Alex s po dvema naslovoma državnih prvakov

Prekmurje je gostilo 26. DP, posamezno in dvojice v namiznem tenisu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. marec 2017 ob 09:561
Zelena športna dvorana OŠ Puconci je minuli konec tedna, v soboto in nedelja, 4. in 5. marca, gostila največje namiznoteniško tekmovanje v Sloveniji, državno prvenstvo za članice in člane, posamezno in dvojice. Na tekmovanju, kjer je bilo skupaj 97 igralk in igralcev iz 24 domačih in tujih klubov, so nastopili skorajda vsi najboljši slovenski igralci in igralke, med katerimi tudi vsi reprezentanti (razen Bojana Tokiča) in reprezentantke, katerim je nacionalno državno prvenstvo dobrodošlo kot priprave za pomembni tekmi kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, saj v torek, 7. marca, članice v Ravnah na Koroškem gostijo reprezentanco Anglije, fantje pa gostujejo v Belgiji. In prav igralke in igralci, ki sta jih selektorja Vesna Ojstršek in Jože Urh določila za pomembni kvalifikacijski tekmi, so odigrali glavno vlogo na državnem prvenstvu v Puconcih.

Reprezentanta, sicer pva nosilca posamičnega dela DP Darko Jorgič in Alex Galič sta namreč najuspešnejša udeleženca tega državnega prvenstva. Oba sta zmagala v posamični konkurenci in v dvojicah; Jorgić skupaj z Urošom Slatinškom, Galičeva pa z reprezentančno kolegico Manco Fajmut. V mešanih dvojicah, med katerimi najboljši niso igrali, sta se naslova veselila Matic Slodej in Ivana Zera. Najobetavnejši slovenski igralec Darko Jorgič, ki je v članski konkurenci prišel do svojega prvega naslova med posamezniki, je v finalu s 4:1 premagal veterana Mitjo Horvata, pred tem pa v polfinalu z istim izidom še enega obetavnega mladca, Toma Šfiligoja. Horvat je bil v polfinalu s 4:3 boljši od najboljšega igralca v ligaškem delu prvenstva, Uroša Slatinška, ki je pred tem v četrtfinalu ugnal branilca naslova Denija Kožula. Še prej kot Kožul je izpadel še en reprezentant Jan Žibrat, zanj je bil usoden Uroš Slatinšek. Kožul in Žibrat sta uteho iskala v igri dvojic, prišla sta do finala, kjer pa sta bila po ogorčenem boju od njiju s 3:2 boljša prva nosilca Jorgić in Slatinšek.

Pri ženskah pravih presenečenj ni bilo, v finalu sta se udarili prvi dve nosilki Galičeva in Fajmutova, s 4:1 je bila boljša prva. Tretje mesto sta si razdelili Tamara Pavčnik in Katarina Stražar. Najboljši med posameznicami, od katerih se največ pričakuje na tekmi proti Angliji, sta med dvojicami igrali skupaj, pričakovano sta se uvrstili v finale, v katerem sta s 3:1 premagali Primorki iz Izole, Katrino Lidyjo Sterchi in Urško Čokelj. Med mešanimi dvojicami sta bila Slodej in Zera v finalu s 3:1 boljša od Šfiligoja in Ane Tofant, ki bo tudi nastopila na tekmi Slovenija – Anglija.


Več v Šport