Denarja za prehod ni

Ljutomerski gimnazijci bi želeli prehod za pešce, občina pa zanj nima denarja

Prlekija-on.net, petek, 29. januar 2010 ob 07:2113
Golarjeva hiša

Golarjeva hiša

Ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec si že dalj časa prizadeva za ureditev prehoda za pešce na regionalni cesti med stavbo gimnazije in Golarjevo hišo v Ljutomeru. Ljutomerski gimnazijci imajo namreč v Golarjevi hiši ure računalništva in vsak dan tako cesto na nedovoljenem delu cestišča prečka okoli 15 dijakov.
"Že leta 2008 je na podlagi izdelane projektne dokumentacije, ki smo jo naročili in plačali mi, Direkcija Republike Slovenije za ceste izdala soglasje, da se prehod za pešce nasproti Golarjeve hiše lahko naredi. Vso dokumentacijo smo predali občini Ljutomer, ki nam je z dopisom zagotovila, da bodo sredstva za prehod v letu 2009, vendar prehod danes še ni narejen," je povedal Kustec.

Sredstev za omenjeni prehod v ljutomerskem občinskem proračunu v letu 2009 ni bilo, kot zagotavlja Mitja Kolbl iz ljutomerske občinske uprave, pa jih občina nima niti v letošnjem letu. "Predračunska vrednost ureditve prehoda znaša 18.554,96 evra. V projektni dokumentaciji je poleg same označitve zajeta tudi ustrezna ureditev osvetlitve prehoda. Za pomoč pri izgradnji je občina Ljutomer zaprosila Direkcijo Republike Slovenije za ceste, ki je odgovorila, da mora občina Ljutomer po 32. in 44. členu Zakona o javnih cestah na območju znotraj naselja sama financirati ukrepe za varen potek prometa in urejanje prometnega režima. Ker občina Ljutomer za ta namen v proračunu za leto 2010 nima zagotovljenih sredstev, prehoda ne bo mogla urediti. Izgradnja prehoda za pešce pri Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru je zajeta v projektni dokumentaciji za rekonstrukcijo Prešernove ulice, ki jo bo izvedlo podjetje Tuš nepremičnine," je odgovoril Kolbl.


Več v Gospodarstvo