DOSOR Radenci: V znamenju 8. marca – dneva žena

Cvetje za zaposlene, kot tudi za stanovalke

Filip Matko Ficko, četrtek, 9. marec 2017 ob 09:421
Dan žena v DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Dan žena v DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Na 8. marec - Mednarodni dan žensk je bilo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, slovesno in zabavno tako dopoldne, kot tudi popoldne. Dopoldne ob 10. uri je v veliki DOSOR-jevi restavraciji bila slovesnost za zaposlene, ko je na diatonično harmoniko igrala osemletna četrtošolka Tina Krajnc (OŠ Kajetana Koviča Radenci) iz Rihtarovec, zapele so »vesele kuharce DOSOR-ja« (Melita, Maja, Suzana in Verica), nageljčke pa so po tradiciji prejele zaposlene od stanovalca Maksimiljana Korošca, ki mu kot sponzor »priskoči na pomoč« Vrtnarstvo Kurbus Mele. Sledila je pogostitev s kremnimi rezinami iz DOSOR-jeve slaščičarne. Nageljčke so prejele tudi zaposlene v popoldanski ter nočni izmeni.

Sedem DOSOR-jevih prijateljskih skupin (skupine starih ljudi za samopomoč) pa je pripravilo slovesnost za stanovalke tega doma starejših na praznični dan popoldne. Zapel jim je Vokalni kvintet Klopotec s Kapele (Anton Divjak - strokovni vodja, Albin Marinič, Andrej Marinič, Avgust Šantavec in Jože Tkalec), a tudi solistka Radmila Radojević. Vse prisotne stanovalke so prejele sveže nabrane norice (velikocvetne zvončke), za dvourno plesno zabavo med 15. in 17. uro pa je v veliki DOSOR-jevi restavraciji skrbel DOSOR-jev prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje