Zdravstvena postaja Razkrižje po dveh letih dobiva stalnega zdravnika

Od 3. aprila dalje, bo na Razkrižju pričel delovati zdravnik, specialist družinske medicine Davorin Kolarić iz Murske Sobote, ki je zadnjih nekaj let služboval v ZD Lenart, pred tem pa v ZD Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 9. marec 2017 ob 19:55
Minili sta skoraj dve leti, odkar zdravstvena postaja na Razkrižju nima zdravnika. Ta sameva od maja 2015, ko je po hudi bolezni umrla tamkajšnja zdravnica koncesionarka Božica Ceković Budinski, ki je v razkriški zdravstveni postaji delala od 1. oktobra 2005. To je bila za ljudi, ne samo Občine Razkrižje, ampak tudi širše okolice, velika in žalostna izguba. Od 12. maja 2015 dalje pa so potekala silna prizadevanja, da bi za nadomestitev zdravnice pridobili potrebna soglasja.

V začetku marca pa so bila ta, skoraj dveletna prizadevanja zaključena, saj so bila pridobljena vsa potrebna soglasja in izdana upravna odločba o podelitvi koncesije, ki je postala tudi pravnomočna. Od 3. aprila 2017 dalje, bo tako na Razkrižju pričel delovati zdravnik, specialist družinske medicine Davorin Kolarić iz Murske Sobote, ki je zadnjih nekaj let služboval v Zdravstvenem domu Lenart, pred tem pa v Zdravstvenem domu Ljutomer.

Po pravnomočnosti upravne odločbe, je v torek, 7. marca, sledil tudi podpis dveh pogodb med občino in izbranim zdravnikom koncesionarjem. Podpisani sta bili pogodba o podelitvi koncesije, kjer so opredeljene medsebojne obveznosti med občino in izbranim zdravnikom, od delovnega časa in drugih medsebojnih obveznosti ter pogodba o najemu prostorov v Zdravstveni postaji Razkrižje.

"Kaj pomeni ponovno pridobiti zdravnika v obmejne kraje, ki so na obrobju Slovenije, vedo samo ljudje, ki so na svojega zdravnika čakali skoraj dve polni leti. Med temi sem tudi sam osebno", je med drugim povedal župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič ter dodal, da se zdravnik trudi, da bi prostori bili lepi in urejeni, zato ga v teh dneh čaka še veliko dela, glede formalnih postopkov in tudi priprave same ordinacije. Ob tem se je župan tudi zahvalil vsem, ki so se za pomoč ponudili prostovoljno ter tistim, ki so jih ves ta čas podpirali pri prizadevanjih pridobitve zdravnika.

Slovesnost ob tem pomembnem dogodku za obmejno občino, bo v četrtek, 6. aprila 2017, ob 16. uri pred Zdravstveno postajo in Lekarno Špringer na Razkrižju.


Več v Kultura in izobraževanje