Huda prometna nesreča v Ljutomeru

Tovornjak trčil v blok na Ormoški cesti v Ljutomeru

Dejan Razlag, ponedeljek, 1. februar 2010 ob 10:4416
Prometna nesreča v Ljutomeru

Prometna nesreča v Ljutomeru

V ponedeljek, 1. februarja okrog 9.30 ure se je v Ljutomeru zgodila huda prometna nesreča, ko je tovornjak z bosanskimi registrskimi tablicami, ki je pripeljal iz smeri Ormoža, iz do sedaj neznanega razloga zapeljal s ceste in silovito trčil v stanovanjski blok na Ormoški cesti. Na prizorišče nesreče so prvi prihiteli gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka in rešili ponesrečenca iz zvite pločevine.
Reševalci so ponesrečenca oskrbeli na kraju nesreče in ga prepeljali v murskosoboško bolnišnico. Ponesrečenec je dobil le lažje poškodbe glave in nog, kar je pravi čudež in je bil celoten čas reševanja pri zavesti. Velika sreča v nesreči je tudi to, da tisti čas pred blokom ni bilo stanovalcev in mimoidočih.

Posebna zahvala gre prav Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ljutomer in vodji intervencije Hunjadi Dušanu,  ki je na kraj nesreče prispela prva in s svojo izurjeno ekipo izvedla tehnično zahtevno reševanje ter na kraju nesreče ostala do poznih večernih ur. Gasilci iz Ljutomera so intervenirali s tremi avtomobili, skupaj  jih je bilo 12. Na kraj prizorišča je bila poklicana tudi pristojna služba za varnost zgradb, ki je izmerila stabilnost zgradbe ter jo tudi ustrezno zavarovala in je sedaj varna.

Voznik je državljan Bosne in Hercegovine, star 37 let, ki je po nesreči policistom zatrdil, da je prišlo do okvare volana, zato je bil odrejen tehnični pregled vozila.

Škoda na stanovanjskem objektu in vozilu, ki je prevažal viličarje je ocenjena na okoli 25.000 €.

Oglejte si tudi galerijo uporabnice našega portala Matejka - prometna nesreča na Ormoški cesti, ki so posnete iz bloka v katerega je trčil tovornjak.





Več v Črna kronika