Najboljšim slovenskim voznikom terenskih vozil in klubom v OFF ROAD-u podelili pokale

Na srečanju je predsednik slovenske OFF ROAD zveze Jože Sarjaš podelil pokale za sezono 2016 v državnem prvenstvu Slovenije v OFF ROAD-u

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. marec 2017 ob 14:17
Podelitev OFF ROAD pokalov

Podelitev OFF ROAD pokalov

V gostišču Gaj v Odrancih so se zbrali vsi najboljši slovenski vozniki in ljubitelji terenskih vozil, ki so v lanskem letu tekmovali s svojimi terenskimi vozili v OFF ROAD-u. Šlo je za lep dogodek, kajti lansko leto je bilo za voznike terenskih vozil opravljenega veliko dela, prostega časa in tekmovalnih voženj. Med njimi so bili predstavniki slovenskih klubov ARO klub Trnje, Vajtiger, Društvo terenskih vozil iz Ozeljan Lijak 4X4, Društvo terenskih vozil Extreme Team Bukovica in OFF ROAD klub STC Panther Kamnik.

Kot je na srečanju in podelitvi pokalov najboljšim voznikom slovenskim terenskih vozil povedal predsednik slovenske zveze društev in klubov OFF ROAD Jože Sarjaš, so v okviru zveze lansko leto tekmovali štirje klubi in sicer v vseh kategorijah in panogah za državno prvenstvo Slovenije v OFF ROAD-u. Skupaj se je za prestižne nagrade in pokale potegovalo 100 tekmovalcev. V letu 2016 se je na področju slovenskih terenskih društev in klubov pisalo novo poglavje, ki je bilo v Vogrskem in od takrat naprej Jože Sarjaš vodi zvezo OFF ROAD društev in klubov celotne Slovenije.

V zvezi si prizadevajo, da bi povečali članstvo, kajti v zadnjem času je zanimanje za to športno panogo zelo veliko. Ob spremembi sedeža zveze pa so dodatno registrirali nekatere nove dejavnosti. V lanskem letu so bile izpeljane štiri dirke za državno prvenstvo v OFF ROAD-u in sicer na območju Radovljice, Dobrovnika, Vogrskem in Renče. Vse dirke so bile lepo in dobro obiskane in izpeljane po pravilniku OFF ROAD zveze Slovenije. Zveza deluje na mnogih področjih, pri čemer se trudijo, da vsi člani OFF ROAD zveze spoštujejo zakone o vožnji v naravnem okolju, seveda pa tudi predlagajo zakone, ki dovoljujejo vožnjo in sobivanje različnih interesnih skupnosti.

OFF ROAD zveza je bila ustanovljena leta 2002 in sicer na pobudo društev in klubov, ki delujejo na območju Slovenije. ARO klub Trnje v občini Črenšovci je v zvezi od samega začetka, na področju voženj in tekmovanj s terenskimi vozili pa deluje že 20 let. Veliko slovenskih voznikov se je skozi leto na državnem tekmovanju močno trudilo, da bi dosegli lepe in zavidljive uspehe. Z dobrim delom bodo nadaljevali tudi v letošnjem letu in v slovenski zvezi OFF ROAD si želijo in pričakujejo, da bo letošnja sezona spet tako bogata in uspešna, kot je bila lanska, saj pričakujejo, da se bodo v državno tekmovanje vključili tekmovalci terenskih vozil s starimi in novimi slovenskimi klubi, ki se spet vračajo v OFF ROAD zvezo Slovenije.

Ob tej priložnosti sta lepe želje pri delu slovenske zveze OFF ROAD in lanskoletnim najboljšim voznikom zaželela župan občine Črenšovci Anton Törnar in poslanec v DZ Jože Horvat, kajti kot je bilo poudarjeno, gre za specifična terenska vozila in vsi vozniki in ljubitelji teh vozil so ene vrste varnostniki narave, kajti po svojih močeh čuvajo naravo, pa čeprav velikokrat tekmujejo v zelo zahtevnih in nevarnih pogojih.

Na srečanju je predsednik slovenske OFF ROAD zveze Jože Sarjaš podelil pokale za sezono 2016 v državnem prvenstvu Slovenije v OFF ROAD-u. V spretnostni vožnji »C« je zmagal tekmovalec Dejan Ščuka (Extreme Team), drugo mesto Ivo Gregorič (Extreme Team) in tretje mesto Franko Špacapan (4x4 Lijak). V spretnostni vožnji »B« prvo mesto Brane Prezelj (STC Panther Kamnik), drugo mesto Dino Sarjaš, (ARO Trnje) tretje mesto pa si delita Boštjan Lorber (STC Panther Kamnik) in Jože Markoja (ARO Trnje). V spretnostni vožnji »A« prvo mesto Matej Podgornik (Extreme Team) drugo mesto Dejan Marčun (4x4 Lijak) in tretje mesto Bojan Špacapan (4x4 Lijak). V vožnji Hard – sovozniki prvo mesto Rok Kravos (4x4 Lijak), drugo mesto Anej Blažič (Extreme Team) in trete mesto Tomaž Jarc (Extreme Team). V vožnji Hard vozniki prvo mesto David Ratej (4x4 Lijak), drugo mesto Erik Kristančič (Extreme Team) in tretje mesto Črt Gorjan (Extreme Team). Podelili pa so tudi pokale pri najboljših slovenskih klub v spretnostni vožnji. Prvo mesto je prejel klub Extreme Team, drugo mesto 4x4 Lijak in tretje mesto STC Panther Kamnik. Pri klubih - Hard pa je prvo mesto zasedel Extreme Team in drugo mesto 4x4 Lijak. Tekmovalci so domov v svoje klube odnesli prestižne zlate, srebne in bronaste pokale.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje