V soboški stolnici je potekal svetovni molitveni dan žensk različnih veroizpovedi

Srečale so se ženske katoliške, evangeličanske in binkoštne veroizpovedi

Prlekija-on.net, torek, 14. marec 2017 ob 09:27
Svetovni molitveni dan žensk različnih veroizpovedi

Svetovni molitveni dan žensk različnih veroizpovedi

V stolni župnijski cerkvi sv. Nikolaja Murska Sobota so se zbrale ženske treh veroizpovedi in sicer katoliške, evangeličanske in binkoštne veroizpovedi, ki so molile ob svetovnem molitvenem dnevu žensk različnih veroizpovedi. Skupaj so molile za potrebe in blagoslov žena. Molitveno uro so letos pripravile kristjanke iz Filipinov z naslovom »Ali ti delam krivico«.

Soboška župnijska cerkev je bila ta večer nabito polna, kajti ob molitvi in petju so se ženske treh veroizpovedi spomnile žensk iz Filipinov, ki velikokrat živijo v pomanjkanju in revščini, a v molitvi so močnejše in pogumnejše, da lažje premagujejo vsakodnevne tegobe in težave. Pred začetkom molitvene ure je zbrane ženske v imenu župnije nagovoril soboški kaplan Goran Merica. Nekaj besed o državi Filipini in pomenu svetovnega molitvenega dneva žensk je vsem skupaj zbranim vernikom namenila Anica Pušnik. Ženske so brale besedilo, ves dogodek pa se je lahko spremljal ob videoproekciji.

Lep in nepozaben cerkveni dogodek so s cerkvenim petjem popestrili mladi pevci soboške stolne župnije, ki ga vodi zborovodja Tomi Bušinoski. Med udeleženci je bila tudi evangeličanska duhovnica Simona Prosič Filip, ki je pohvalila taka srečanja žensk treh veroizpovedi. Ob tej priložnosti je potekala prostovoljna nabirka denarja, kajti zbrani denar se bo namenil za Filipine in sicer za popravilo zobnega aparata. Ob koncu molitvene ure so se srečale v župnijskih prostorih na pogostitvi in druženju.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje