Gasilci so se v zapuščeni osnovni šoli v Stročji vasi praktično usposabljali

Udeleženci tečaja, ki so se usposabljali v praktičnih vajah za višjega gasilca so spoznali veliko novega

Prlekija-on.net, torek, 14. marec 2017 ob 10:151
Praktično usposabljanje gasilcev

Praktično usposabljanje gasilcev

Komisija za izobraževanje pri pomurskem regijskem gasilskem poveljstvu je za pomurske gasilce pripravilo štiri gasilske tečaje, kajti brez ustreznega gasilskega znanja gasilci ne morejo posredovati v primeru požara, elementarnih in drugih nesreč. Le usposobljeni gasilci so tako kos pri posredovanju pri gasilskih intervencijah. Za gasilce pa so poleg teoretičnega znanja, najbolj primerne praktične vaje, v katerih se veliko naučijo in pridobljeno znanje potem uporabljajo pri intervencijah.

Občina Ljutomer je komisiji za izobraževanje odobrila stare zapuščene prostore osnovne šole v Stročji vas, kjer si je del pomurskih gasilcev v okviru tečaja za višjega gasilca pridobil gasilske veščine in znanje, kar bo gasilcem ob koncu tečaja še kako prav prišlo v posameznem gasilskem društvu in v Gasilski zvezi. Tečaja za višjega gasilca se je na zapuščeni osnovni šoli v Stročji vasi udeležilo lepo število gasilcev iz pomurskih Gasilskih zvez. Udeležence tečaja so praktično usposabljali gasilski predavatelji - inštruktorji, kjer so jih poučevali različne oblike gasilskega usposabljanja, predvsem pa so se učili kako pravilno in varno pristopiti k reševanju ob požaru ali elementarni nesreči ali prometni nesreči.

Tako so se udeleženci v Stročji vasi med drugim  usposabljali, kako pravilno položiti gasilsko lestev v višino na objekt, pa reševanje oseb iz prostorov, kjer je požar, reševanje ponesrečencev z nosili itd. Skratka udeleženci tečaja, ki so se usposabljali v praktičnih vajah za višjega gasilca so spoznali veliko novega, kajti po uspešno končanem tečaju bodo pridobljeno znanje prenašali na ostale gasilce.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje