26-letnik poskušal umoriti 36-letnika

Osumljenec je najprej streljal na oškodovanca, nato ga z avtomobilom zasledoval in na njega streljal še iz avtomobila

Prlekija-on.net, torek, 14. marec 2017 ob 16:05
Streljanje se je zgodilo v nočnih urah

Streljanje se je zgodilo v nočnih urah

V ponedeljek, 13. marca, med 21.10 in 22.19 je 26-letni moški iz okolice Maribora poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora. Dejanje je storil z uporabo strelnega orožja.

Osumljenec je najprej streljal na oškodovanca v neposredni bližini bivše trgovine Lesnina v Hočah, zaradi česar je oškodovanec z osebnim avtomobilom znamke Audi A6 Avant, črne barve, MB registrskega območja, odpeljal v smeri mesta  Maribor. Osumljeni ga je z belim osebnim avtomobilom znamke BMW, serije 6, nemških registrskih tablic ves čas zasledoval. Med begom oz. zasledovanjem sta vozila iz smeri Hoč v smeri Betnave, po naselju Pivola, za tem po Streliški in Ljubljanski ulici ter po cesti Proletarskih brigad v Mariboru.

Za tem se je osumljeni presedel v osebni avtomobil znamke Škoda Octavia Combi, bele barve, KP registrskega območja, s katerim je oškodovanca v črnem Audiju zablokiral v neposredni bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oz. Slivnico. Tam je proti oškodovancu ponovno streljal, zaradi česar je oškodovanec s črnim Audijem sunkovito zapeljal vzvratno, do prej omenjenega križišča, za tem pa po Tržaški in Titovi cesti v center mesta Maribor.

Osumljeni mu je z belo Škodo ponovno sledil in, ko ga je zaradi gneče, vzporedno s trgovino Harvey Norman dohitel, je med vožnjo ponovno streljal proti njemu.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine tega dejanja, policija poziva vse morebitne priče, da se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko Policije 113 ali na anonimni  telefon Policije 080 1200.


Več v Črna kronika