26-letnik poskušal umoriti 36-letnika

Osumljenec je najprej streljal na oškodovanca, nato ga z avtomobilom zasledoval in na njega streljal še iz avtomobila

Prlekija-on.net, torek, 14. marec 2017 ob 16:05
Streljanje se je zgodilo v nočnih urah

Streljanje se je zgodilo v nočnih urah

V ponedeljek, 13. marca, med 21.10 in 22.19 je 26-letni moški iz okolice Maribora poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora. Dejanje je storil z uporabo strelnega orožja.

Osumljenec je najprej streljal na oškodovanca v neposredni bližini bivše trgovine Lesnina v Hočah, zaradi česar je oškodovanec z osebnim avtomobilom znamke Audi A6 Avant, črne barve, MB registrskega območja, odpeljal v smeri mesta  Maribor. Osumljeni ga je z belim osebnim avtomobilom znamke BMW, serije 6, nemških registrskih tablic ves čas zasledoval. Med begom oz. zasledovanjem sta vozila iz smeri Hoč v smeri Betnave, po naselju Pivola, za tem po Streliški in Ljubljanski ulici ter po cesti Proletarskih brigad v Mariboru.

Za tem se je osumljeni presedel v osebni avtomobil znamke Škoda Octavia Combi, bele barve, KP registrskega območja, s katerim je oškodovanca v črnem Audiju zablokiral v neposredni bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oz. Slivnico. Tam je proti oškodovancu ponovno streljal, zaradi česar je oškodovanec s črnim Audijem sunkovito zapeljal vzvratno, do prej omenjenega križišča, za tem pa po Tržaški in Titovi cesti v center mesta Maribor.

Osumljeni mu je z belo Škodo ponovno sledil in, ko ga je zaradi gneče, vzporedno s trgovino Harvey Norman dohitel, je med vožnjo ponovno streljal proti njemu.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine tega dejanja, policija poziva vse morebitne priče, da se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko Policije 113 ali na anonimni  telefon Policije 080 1200.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika

Cesta je bila popolnoma zaprta

Trčili osebno in tovorno vozilo

torek, 18. december 2018 ob 10:42
Alkotest je vozniku preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

torek, 18. december 2018 ob 10:36