Izjemni rezultati učencev GŠ Slavka Osterca Ljutomer na 46. tekmovanju mladih glasbenikov

Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer so zastopali trije izjemni učenci, Nuša Dolamič, Žan Žuman in Žiga Dunaj, ki so dosegli vrhunske rezultate

Prlekija-on.net, petek, 17. marec 2017 ob 16:131
Nuša Dolamič

Nuša Dolamič

Od 6. do 20. 3. 2017 poteka 46. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije - TEMSIG, na glasbenih šolah gorenjske regije. Tekmovanje je bilo razpisano za naslednje tekmovalne discipline: trobenta, rog, pozavna, tuba, evfonij, tolkala, harmonika, tamburica, kitarski duo, klavirski duo, komorne skupine z godali in klavirjem ter jazz-solo.

Na državno tekmovanje se uvrstijo mladi glasbeniki, ki so že na regijskih tekmovanjih dosegli zlata priznanja. Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer so zastopali trije izjemni učenci. Na tekmovanju so dosegli vrhunske rezultate.

V Škofji Loki je 14. 3. 2017 tekmovala Nuša Dolamič, rog 1. B kategorija. Dosegla je 96,67 točk, ter prejela zlato plaketo in prvo nagrado ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe slovenskega avtorja. Njen mentor je Stanislav Lašič, prof. in korepetitorka Darja Slejko, prof.

V Radovljici je 15. 3. 2017 potekalo tekmovanje za trobento. Žiga Dunaj, trobenta 1. B kategorija je dosegel 93,33 točk - srebrna plaketa. Njegov mentor je Simon Novak, prof. in korepetitorka Darja Slejko, prof.

Tekmovanje za pozavno je 16. 3. 2017 potekalo v Kranju. Učenec  Žan Žuman, pozavna 1. C kategorija je dosegel 95,33 točk in prejel zlato plaketo in drugo nagrado. Njegov mentor je Simon Kramberger, prof. in korepetitorka Katja Žibrat, prof.

Učenci in njihovi profesorji so spet dokazali, da je Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer šola z 90-letno tradicijo, ki dosega izjemne rezultate. Dosežki na tekmovanjih so znova dokaz, da imajo v ljutomerski glasbeni šoli odlične učence in seveda tudi profesorje, ki s svojim kvalitetnim delom potrjujejo njihovo kvalitetno pot ter so dokaz, da stopajo proti samemu vrhu glasbenega šolstva v Sloveniji.

V okviru praznovanja 90-letnice šole vas prijazno vabijo na KONCERT UČENCEV GŠ LOGATEC IN GŠ LJUTOMER, ki bo v dvorani šole v sredo, 29. 3. 2017, ob 18. uri, ter na BALETNO PREDSTAVO »CIRKUS BAILARIN« (Premiera) - Dom kulture Ljutomer v soboto, 1. aprila 2017, ob 18. uri, ter na ponovitev predstave v sredo 5. aprila 2017, ob 18. uri.

Vstopnice bodo v predprodaji v ŠIC bar cafe, ter uro pred predstavo.


Več v Kultura in izobraževanje