Glasba, petje, ples, pecivo, žlahtna kapljica…

Bogat marčevski seniorski večer v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sobota, 18. marec 2017 ob 09:11
Marčevski seniorski večer v DOSOR-ju

Marčevski seniorski večer v DOSOR-ju

Prostovoljka - seniorka Marija Erveš je že pred več kot petimi leti dala pobudo za organizacijo seniorskih večerov v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Odlično so se »prijeli« in pripravi se jih vsak tretji četrtek v posameznem mesecu.

A Marija Erveš še vedno ne neha: Ta mesec je »pridobila« prostovoljca - seniorja Bojana Toplaka iz Satahovec pri Murski Soboti (je tudi član skupine Cafe band !), da je kot »one man band« 16. marca poskrbel za glasbo in petje ter seniorja Albina Mariniča, da je doniral za isti večer še odlično žlahtno kapljico iz svoje kleti na Hrašenskem Vrhu. Imenovanim se je kot donatorka pridružila še stanovalka DOSOR-ja Ema Matijevič s pecivom. Za animacijo na plesišču v DOSOR-jevi kavarnici pa sta skrbeli kot prostovoljki DOSOR-jevi medicinski sestri Andreja Lenartič in Martina Farkaš. Tako je bilo za izvedbo marčevska seniorskega večera vse poskrbljeno.

Zatorej je med 18. in 21. uro 16. marca bilo v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« izredno veselo vzdušje. Bile je vsega obilo: glasbe, petja, plesa, peciva in žlahtne kapljice ! Ni manjkalo niti pogovorov, skrivnih in vidnih šepetanj, kakor tudi ne druženja na plesišču. Plesali so pari, nekateri celo z vozičkarji, plesali so v krogu ali pa tudi v plesni kači. Slovo ob 21. uri je obljubljalo ponovno snidenje tretji četrtek v aprilu.


Več v Družabno