Obnavljati želijo cesto Lukavci-Noršinci

Prlekija-on.net, torek, 2. februar 2010 ob 00:352
Delo na cesti

Delo na cesti

Do konca tega tedna je treba oddati prijavo na razpis za nepovratna sredstva Evropske unije in naše države v okviru tretjega razpisa Službe vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko za razvoj obmejnih območij s Hrvaško. Občina Križevci bo na ta razpis prijavila rekonstrukcijo lokalne ceste Lukavci-Noršinci v dolžini 1300 metrov in izgradnjo pločnika ob tej cesti.

Vrednost investicije je 477 tisoč evrov; 391 tisoč evrov bosta za projekt, če bo seveda izbran na razpisu, prispevala Evropska unija in naš državni proračun, občina Križevci pa bo odštela 86 tisoč evrov za poplačilo projektne dokumentacije in davka na dodano vrednost pri celotni investiciji.

Razpisno dokumentacijo je pripravila Prleška razvojna agencija iz Ljutomera, na minuli seji občinskega sveta pa so prijavo na razpis potrdili tudi svetniki, ki so želeli le vedeti, zakaj v okviru tega projekta ne obnovijo celotne ceste do Noršincev ter zgradijo tudi pločnik s kolesarsko stezo. "Od obeh železniških prehodov proti Noršincem je cesta v lasti ljutomerske občine, s katero smo se dogovarjali o ureditvi celotne trase. Ker gre za dva železniška prehoda, bi to projekt podražilo, ljutomerska občina pa nekako ni kazala zanimanja, da bi to v sklopu tega projekta tudi uredili. Prav tako sedaj ni več časa, da bi tudi za tisti del pridobili gradbeno dovoljenje," je odgovoril križevski župan Branko Belec.


Več v Gospodarstvo