Kriminalna zgodba: umor Janka Makoterja

V videu si lahko ogledate kriminalno zgodbo, primer Makoter - umor Janka Makoterja

Prlekija-on.net, sobota, 18. marec 2017 ob 17:052
Umor se je zgodil v Prlekiji, na Cvenu

Umor se je zgodil v Prlekiji, na Cvenu

Na Kanalu A so v oddaji Svet v kriminalnih zgodbah, prikazali primer Makoter - umor Janka Makoterja. Umor, ki se je zgodil v Prlekiji, na Cvenu, je eden izmed najbolj odmevnih in dolgotrajnih sodnih procesov v samostojni Sloveniji.

Janko Makoter, ki je bil do leta 1981 policist, nato pa je skupaj z ženo Milico Makoter ustanovil podjetje Makoter, je bil 26. septembra 1999 umorjen med spanjem. Za umor so sumili njegovo ženo, ki je v priporu preživela 42 mesecev, novembra 2007 pa jo je vrhovno sodišče oprostilo vseh obtožb.

Milica je nato državo tožila za pol milijona evrov zaradi duševnih bolečin, ki jih je prebolela zaradi neupravičenega pripora. Državno pravobranilstvo se je ob tem pogodilo in Milici izplačalo 260 tisoč evrov odškodnine.

Umor do danes ostaja nerazrešen. Bojan Žalik, ki je bil obsojen umora Janka, na Dobu prestaja 30-letno zaporno kazen, 16 jih je za zapahi že preživel. Več pa si lahko ogledate v spodnjem videu.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika